Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΓΙΑ 60 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Δεν αναμένεται να παρελάσουν πολιτικά τμήματα (σύλλογοι, μαθητές κτλ), και η διάρκεια της παρέλασης δεν θα υπερβαίνει τα 60 λεπτά.

Μόνο στρατιωτική θα είναι η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου, όπως προβλέπει σε εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, βάσει της εγκυκλίου, δεν θα επιτραπεί να παρελάσουν πολιτικά τμήματα (σύλλογοι, μαθητές κτλ), ενώ η διάρκεια της παρέλασης δεν θα υπερβαίνει τα 60 λεπτά.

Τι ισχύει με τις μάσκες

Υπενθυμίζεται πως κατά τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, έκανε σύσταση για χρήση μάσκας από όσους δώσουν το παρών στις παρελάσεις.

«Κατά την παρακολούθηση των παρελάσεων όπου κι αν γίνει αυτή, πρέπει να φοράμε όλοι τη μάσκα μας», σημείωσε η καθηγήτρια.

Παράλληλα, εξήγησε πως παρά το γεγονός πως οι παρελάσεις διεξάγονται σε εξωτερικούς χώρους, παρατηρείται συγχρωτισμός και έτσι πρέπει να φοράμε τις μάσκες μας.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι όλοι πρέπει να φοράμε μάσκες ανεξάρτητα αν είναι μαθητικές, στρατιωτικές σε Νότια ή Βόρεια Ελλάδα.

Ωστόσο η χρήση μάσκας προκύπτει ότι είναι υποχρεωτική μεταξύ των θεατών σύμφωνα με τα επιδημιολογικά μέτρα, αφού παρατηρείται συγχρωτισμός που ευνοεί τη διασπορά του κορωνοϊού.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ