Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μοτοπορεία διανομέων της efood - Ζητούν συμβάσεις αορίστου χρόνου

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε η εταιρεία με ανακοίνωση της έκανε λόγο για «λανθασμένη επικοινωνία» ωστόσο οι εργαζόμενοι δείχνουν δύσπιστοι.

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι διανομείς στην εταιρεία ταχυμεταφορών efood, από την αρχική πρόθεση και ενημέρωση που είχαν σε μήνυμα που έλαβαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ότι όσων λήγουν οι τρίμηνες συμβάσεις μπορούν να γίνουν freelancer αλλιώς η συνεργασία τους με την εταιρεία δεν θα συνεχιστεί.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε η εταιρεία με ανακοίνωση της έκανε λόγο για «λανθασμένη επικοινωνία» ωστόσο οι εργαζόμενοι δείχνουν δύσπιστοι απέναντι στις προθέσεις της, λέγοντας ότι η efood έκανε λόγο για «επικοινωνιακό λάθος» αλλά όχι για λάθος, αφήνοντας κατά τους ίδιους ένα θολό τοπίο.

Σύμφωνα με τους διανομείς η εταιρεία μπορεί να «πάγωσε» τις προθέσεις της, για ένα τρίμηνο, αλλά δεν έχουν λάβει καμία εξασφάλιση για το τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον.

Σήμερα οι εργαζόμενοι της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν ανοιχτή συνέλευση έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ζητώντας από την εταιρεία να τους ενημερώσει επίσημα και όχι με ανυπόγραφα μυνήματα και ανακοινώσεις και κατά δεύτερον διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις αορίστου χρόνου, ώστε να σταματήσουν να ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Επισημαίνουν ότι δεν θέλουν να πάνε κόντρα στην εταιρεία, καθώς μέχρι στιγμής εκτός από το καθεστώς των τριμήνων συμβάσεων, είναι σε γενικές γραμμές ικανοποιημένοι από την συνεργασία τους, καθώς έχουν όλες τις νόμιμες απολαβές.

Οι εργαζόμενοι σήμερα έχουν κηρύξει στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα ανάλογες συνελεύσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις της χώρας ώστε να υπάρχει ένας κοινός συντονισμός των εργαζομένων.