Skip to main content

Από τη Θεσσαλονίκη η μοτοπορεία στην Ελλάδα στη μνήμη των Ισαάκ - Σολωμού (vid)

Η αποστολή με 35 μηχανές και δύο αυτοκίνητα θα διασχίσει τη Β. Ελλάδα, τη Θράκη, την Ήπειρο, τη Στ. Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Αττική και την Κρήτη

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνουν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου οι μοτοσικλετιστές της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού», τη μοτοπορεία τους, με την ονομασία «η μνήμη τρέχει ξανά» στη μνήμη των αδικοχαμένων Κυπρίων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα κατεχόμενα τον ματωμένο Αύγουστο του 1996.

Η αποστολή με 35 μηχανές και δύο αυτοκίνητα θα διασχίσει τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θράκη, την Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Αττική και την Κρήτη πριν καταλήξει στην Κύπρο, στις 11 Ιουλίου.



Σκοπός του οδοιπορικού είναι η διαφύλαξη της μνήμης των δύο ηρώων Τασου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού και να διαφυλαχθεί το μήνυμα της αγωνιζόμενης Κύπρου που διανύει τον 47ο χρόνο κατοχής από την Τουρκία.

Το απόγευμα της Παρασκευής συγκεντρώθηκαν τα μέλη της Πρωτοβουλίας στον Λευκό Πύργο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πρωτοβουλίας Αλέκο Μιχαηλίδη βασικό αίτημα της μοτοπορείας είναι η εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης όσων καταζητούνται για τις δολοφονίες της 11ης και 14ης Αυγούστου 1996.





Επίσης θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα για τα προβλήματα της Κύπρου καθώς οι συμμετέχοντες θα μοιράζουν ενημερωτικό υλικό από τα σημεία που θα περνάνε.  

Αντίστοιχο ταξίδι έγινε το 2016 από το Βερολίνο στην Κύπρο και είχε περάσει ξανά από τη Θεσσαλονίκη.