Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μουδιασμένη η αγορά στον Εύοσμο στην πρεμιέρα του click away (φωτο)

Διστακτικοί αλλά αισιόδοξοι με το click away οι έμποροι καθώς «δεν συγκρίνεται με τα ψώνια εντός του μαγαζιού»-Κάλεσμα για στήριξη της τοπικής αγοράς.

Πρεμιέρα στο λιανεμπόριο σήμερα με τη μέθοδο του click away και στην τοπική αγορά του Ευόσμου. Οι καταναλωτές έστω και δειλά βγήκαν στην αγορά προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους, ωστόσο η όλη διαδικασία με τα ραντεβού αλλά και των αγορών έξω από το κατάστημα δείχνει να τους δυσκολεύει καθώς όπως επισημαίνουν αυτή η μέθοδος δεν μπορεί με τίποτα να συγκριθεί με τα ψώνια εντός του καταστήματος.

Σημειώνουν ότι όλη η διαδικασία της επιλογής προϊόντων από τις ηλεκτρονικές σελίδες των καταστημάτων είναι μια λύση ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις είναι αναποτελεσματική στην επιλογή προϊόντων ειδικά για ρούχα και παπούτσια που χρειάζονται δοκιμή. Παρόλα αυτά στέκονται με υπομονή έξω από τα καταστήματα είτε για να παραλάβουν τις αγορές τους, είτε για να κλείσουν κάποιο ραντεβού.



Από την πλευρά τους οι έμποροι ήταν πανέτοιμοι να υποδεχτούν τον κόσμο, έχοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα στις εισόδους τους, με ένα τραπεζάκι έχοντας επάνω το pos και φυσικά το απαραίτητο αντισηπτικό.



Αυτό που αναφέρουν είναι ότι ναι μεν είναι θετικό ότι η αγορά άνοιξε τόσο για την τόνωση της οικονομίας όσο και της ψυχολογίας από την άλλη όμως αυτός ο τρόπος αγορών δεν είναι λύση και ζητούν τουλάχιστον να μπορούν με τα απαιτούμενα μέτρα οι πελάτες να ψωνίζουν εντός των καταστημάτων. Χαρακτηριστικά λένε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει συνωστισμός στις πλατείες και τα λεωφορεία και οι ίδιοι να μην μπορούν να βάλουν ένα πελάτη, εντός του μαγαζιού.

Ωστόσο επιστρατεύοντας την ευγένεια τους και την υπομονή τους προσπαθούν να εξυπηρετήσουν το καταναλωτικό κοινό, δειγματιζοντας τα ρούχα ή τα υποδήματα στις εισόδους των καταστημάτων, ενώ παράλληλα τρέχουν να απαντήσουν σε τηλέφωνα και να στείλουν τα μηνύματα για να κλείσουν ραντεβού. Ποντάρουν στον χαρακτήρα της τοπικής αγοράς όπου υπάρχει η σχέση ανάμεσα στον έμπορο και τον πελάτη ώστε κανείς να μην μείνει δυσαρεστημένος.



Αναφέρουν ότι η ζημιά από το υποχρεωτικό λουκέτο είναι μεγάλη και σε καμία περίπτωση υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα μπορέσει να καλυφθεί ούτε την περίοδο του Πάσχα. Υπάρχει όπως σημειώνουν εμπόρευμα αδιάθετο το οποίο επειδή πέρασε η χειμερινή σαιζόν, ακόμη και μισοτιμης είναι δύσκολο να πουληθει. Θέτουν ακόμη ζήτημα με τις επιταγές ζητώντας από την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην απαραίτητη ρύθμιση και για τον Απρίλιο, όπως έγινε και τους προηγούμενους μήνες, σε διαφορετική περίπτωση η κατάσταση θα γίνει ασφυκτική με επιχειρήσεις να κινδυνεύουν να μπουν στην γκρίζα ζώνη, επειδή δεν θα μπορούν να τις πληρώσουν καθώς δεν δούλευαν και δεν τζίραραν.



Ο αντιπρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ευόσμου - Κορδελιού Τάσος Τσιλιγκιρίδης αναφέρει ότι η αγορά ξεκίνησε μούδιασμενα, ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο, έστω και με τα ημίμετρα του click away, ο επαγγελματίας επιστρέφει στο φυσικό του περιβάλλον. «Πιστεύουμε ότι η αγορά σταδιακά θα επεκταθεί και με το click inside, την επόμενη εβδομάδα, για να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε μια μορφή κανονικότητας, καλώντας παράλληλα τους δημότες να στηρίξουν την τοπική αγορά» λέει.

Αναφορικά με τις επιταγές τις χαρακτηρίζει ωρολογιακή βόμβα που έχει μετατεθεί σε μεταγενέστερο χρόνο, ζητώντας ρύθμιση για τον Απρίλιο. «Γίνονται συζητήσεις, περιμένουμε μια οριστική απόφαση και ελπίζουμε να δοθεί μια γενναία παράταση, αυτή τη φορά».