Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μουσική διαμαρτυρία από καλλιτέχνες την Παρασκευή

Η διαμαρτυρία πρόκειται να γίνει στις 11.00 στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, όπου καλλιτέχνες και σχήματα της πόλης θα παίξουν για τα αιτήματά τους.

Μουσική διαμαρτυρία πρόκειται να πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Παρασκευή τα μέλη της συνέλευσης καλλιτεχνών.

Συγκεκριμένα η διαμαρτυρία πρόκειται να γίνει στις 11.00 στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, όπου καλλιτέχνες και σχήματα της πόλης θα παίξουν και θα επικοινωνήσουν στον κόσμο τα αιτήματά τους.

«Στην εστίαση απαγορεύεται η μουσική, πράγμα που σημαίνει ταβέρνες χωρίς μουσικούς και μπαρ χωρίς djs. Σε ότι αφορά την έναρξη συναυλιών και παραστάσεων με 50% πληρότητα και καθήμενους από τις 28 Μαΐου τηρώντας όλα τα δικαίως αυστηρά υγειονομικά μέτρα, μιλάμε για ασύμφορες παραγωγές που για τους εργαζόμενους θα σημαίνει μικρότερες αμοιβές,  χειρότερες συνθήκες εργασίας, δραματικά λιγότερες δουλειές και για το κοινό που θα είναι ελάχιστο (και φτωχότερο) κατά πάσα πιθανότητα ακριβότερα εισιτήρια. Το άνοιγμα, λοιπόν, μετον τρόπο που γίνεται, μας καταδικάζει στην ανεργία και καταλαβαίνουμε πως η κατάστασή μας θα παραταθεί.

Γι' αυτό απαιτούμε τη συνέχιση των επιδομάτων για όσο μας απαγορεύουν την εργασία. Απαιτούμε να να μην διώκονται οι καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται σε δημόσιο χώρο όπως επίσης την άμεση ένταξή τους στα επιδόματα, από τα οποία πολλοί αποκλείστηκαν απροειδοποίητα για τους μήνες Γενάρη-Φλεβάρη. Παλεύουμε για εξασφαλισμένο μεροκάματο και ασφάλιση στον κατάλληλο κωδικό. Διεκδικούμε ασφαλιστική κάλυψη και επιδόματα αντίστοιχα με τις ανάγκες μας, για όλους τους μήνες που μας απαγορεύται η εργασία και όχι αναδρομικά ψίχουλα που δε φτάνουν ούτε για τα βασικά», αναφέρεται χαρακτηριστικά.