Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μουσική διαμαρτυρία για την επαναλειτουργία του Λοιμωδών (vid)

Υπό τους ήχους της ομάδας Κρουστόφωνο τα μέλη της οργάνωσης κάλεσαν τους πολίτες να ενισχύσουν την προσπάθειά τους να ανοίξει και πάλι το νοσοκομείο.

Μουσική διαμαρτυρία με αίτημα την επανειτουργία του νοσοκομείου Λοιμωδών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης.

Υπό τους ήχους της ομάδας Κρουστόφωνο τα μέλη της οργάνωσης κάλεσαν τους πολίτες να ενισχύσουν την προσπάθειά τους να ανοίξει και πάλι το νοσοκομείο, που έκλεισε το 2013, προκειμένου να ενισχυθεί το σύστημα υγείας που δοκιμάζεται από το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

"Η ανάγκη για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας είναι φανερή όσο ποτέ άλλοτε. Σήμερα δεν υπάρχουν κρεβάτια για τις εφημερίες και κάθε νοσοκομείο που εφημέρευει, ψάχνει στα διπλανά νοσοκομεία να βρει κρεβάτια. Έχουν ξεχειλίσει οι διάδρομοι, δεν αρκούν οι εντατικές, έχουν μπει και στα χειρουργεία. Υπάρχει εξώδικο από τους γιατρούς - χειρουργούς του Παπανικολάου, που τους υποχρεώνουν οι κλινικές τους να γίνουν κλινικές Covid και να κάνουν την παρακολούθηση οι ίδιοι, ένα πράγμα επικίνδυνο για τους ανθρώπους. Ενίσχυση, λοιπόν, τώρα. Ξεκινήσαμε μια καμπάνια να ανοίξουν τα κλειστά νοσοκομεία, να ανοίξει το Λοιμωδών. Το Λοιμωδών μπορεί να ανοίξει και να φιλοξενήσει δομές υγείας και κλινικές που θα μπορούν να δώσουν μια ανακούφιση στην πόλη, όχι λύση στο πρόβλημα. Είναι ένα πράγμα που δε θα το σταματήσουμε και καλούμε όλους τους ανθρώπους της πόλης να το στηρίξουν", δήλωσε ο γιατρός και μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, Βαγγέλης Ευθυμιάδης.

Σε ερώτηση για τις τεχνικές δυσκολίες που επικαλούνται οι υγειονομικές αρχές για την επαναλειτουργία του νοσοκομείου, ο κ. Ευθυμιάδης απάντησε πως είναι θέμα πολιτικής απόφασης. "Όπως το κλείσανε έτσι μπορούν να το ανοίξουν. Το Λοιμωδών έχει μια δέσμευση απέναντι στο ιταλικό κράτος που μας το παραχώρησε. Η δέσμευση είναι ότι θα παραμείνει δομή υγείας. Στην άκρη του είναι ένα λειτουργικό κομμάτι που είναι αποθήκη των ΥΠΕ με δύο ασθενοφόρα που παίρνουν πράγματα και τα μοιράζουν στα νοσοκομεία. Μπορεί να ανοίξει. Αυτά που χρειάζονται είναι οι προσλήψεις και το προσωπικό", ανέφερε.