Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πρώτο βράδυ με μουσική και χορό όπως παλιά για τους εμβολιασμένους

Πώς εξελίχθηκε πρώτο βράδυ που οι εσωτερικοί χώροι απελευθερώνονται από οποιαδήποτε απαγόρευση για εμβολιασμένους- Έλεγχοι για πιστοποιητικά

Οι Djs ανέβηκαν στα desk τους, τα ηχεία άνοιξαν και οι Θεσσαλονικείς σηκώθηκαν και πάλι... όρθιοι και χόρεψαν στους ρυθμούς της μουσικής το πρώτο βράδυ που οι εμβολιασμένοι μπορούν πια να διασκεδάζουν όρθιοι σε εσωτερικούς χώρους και να απολαμβάνουν τη μουσική.

Μετά από τρεις περίπου μήνες που ο κόσμος ήταν υποχρεωμένος να είναι μόνο καθήμενος σε χώρους διασκέδασης, και ενώ φυσικά είχαν προηγηθεί απανωτά lockdown και περιορισμοί, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έδωσε το πράσινο φως ώστε οι εμβολιασμένοι να διασκεδάζουν όπως παλιά, ανακοινώνοντας μια δέσμη μέτρων που θα επαναξιολογηθεί σε 15 ημέρες.

Έτσι, οι εμβολιασμένοι Θεσσαλονικείς δεν άφησαν στιγμή να πάει χαμένη και εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο το βράδυ του Σαββάτου, το πρώτο βράδυ που οι εσωτερικοί χώροι απελευθερώνονται από οποιαδήποτε απαγόρευση. Τα μπαρ και τα κλαμπ της πόλης γέμισαν με κόσμο που απολάμβανε τον χορό και τη μουσική, όπως παλιά.

Παράλληλα, δεν ήταν λίγοι και αυτοί ποια ανέμεναν και στις ουρές έξω από τα νυχτερινά κέντρα προκειμένω να διασκεδάσουν σε γνωστά νυχτερινά κλαμπ της πόλης.

Οι Θεσσαλονικείς χόρεψαν στους ρυθμούς του Tiesto και της Madonna, αλλά και τίμησαν τα ζεϊμπέκικα του Μητροπάνου, δείχνοντας ότι η νυχτερινή Θεσσαλονίκη είναι πανέτοιμη να γράψει ξανά στιγμές... δόξας.

Να σημειωθεί ότι οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές πραγματοποιούσαν ελέγχους σε καταστήματα υγεινομικού ενδιαφέροντος, ζητώντας τα απαραίτητα πιστοποιητικά εμβολιασμού ενώ αστυνομικοί βρίσκονταν σε κεντρικά σημεία με πολύ κόσμο προκειμένου να μην υπάρχουν παραβάσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κ.ά., να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι, ενώ όπως διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης: «Το προσωπικό στην εστίαση αλλά και στα κέντρα διασκέδασης θα παίρνει τα απαραίτητα μέτρα και θα χρησιμοποιεί μάσκα».