Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μπαράζ συλλήψεων και δικογραφιών για κλοπές και ληστείες

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για περιπτώσεις κλοπών και ληστείας στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών

Σε αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμούς δικογραφιών για περιπτώσεις κλοπών και ληστείας προχώρησαν το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα:

⦁    Δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας «Ζ» συνέλαβαν βραδινές ώρες χθες στο κέντρο της πόλης δύο αλλοδαπούς ηλικίας 35 και 32 ετών, οι οποίοι με τη χρήση βίας αφαίρεσαν από 55χρονη μία αλυσίδα λαιμού.

⦁    Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμαριάς, μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, 36χρονος ημεδαπός, ο οποίος προσπαθούσε να αφαιρέσει δίκυκλη μοτοσικλέτα. Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι – σουγιάς.

⦁    Συνελήφθη από αστυνομικούς ομάδας «Ζ» απογευματινές ώρες της Πέμπτης, στην ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών, 20χρονος αλλοδαπός, καθώς αφαίρεσε από κατάστημα ειδών ένδυσης, αξεσουάρ κ.α., διάφορα προϊόντα.

⦁    Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου – Μελά συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς ηλικίας 32 και 19 ετών οι οποίοι αποπειράθηκαν διάφορα σιδερένια αντικείμενα από εγκαταλελειμμένη αποθήκη.

Επίσης, στο πλαίσιο ερευνών για την ταυτοποίηση δραστών περιπτώσεων κλοπών που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς σχημάτισαν επιπλέον δικογραφίες.

Αναλυτικότερα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος:

⦁     23χρονου αλλοδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το Μάιο του 2019 εισήλθε από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε οικία και αφαίρεσε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, τραπεζικές κάρτες κ.α..

⦁    29χρονου ημεδαπού, για τον οποίο προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ότι τον Ιανουάριο του 2019 εισήλθε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφαίρεσε τσάντα που περιείχε διάφορα αντικείμενα.

⦁    Δύο αλλοδαπών ηλικίας 31 και 26 ετών, καθώς προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ότι προ τεσσάρων μηνών περίπου, παραβίασαν μπαλκονόπορτα οικίας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της διάφορα αντικείμενα.

⦁    Δύο αλλοδαπών ηλικίας 26 και 30 ετών, για τους οποίους προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ότι το Μάιο του 2019 εισήλθαν από μπαλκόνι σε διαμέρισμα και αφαίρεσαν ηλεκτρική συσκευή.

Οι συλληφθέντες με τις σχηματισθείσες δικογραφίες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.