Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μπλακ άουτ στα φανάρια στην Εγνατία - Κάνουν σλάλομ ανάμεσα στα ΙΧ οι πεζοί

Eκτός λειτουργίας βρίσκονται όλοι οι φωτεινοί σηματοδότες από το ύψος της οδού Ιασωνίδου ως και την Ίωνος Δραγούμη - Κίνδυνος για τους πεζούς.

Μπλακ άουτ σημειώθηκε στα φανάρια στην οδό Εγνατία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, εκτός λειτουργίας βρίσκονται όλοι οι φωτεινοί σηματοδότες από το ύψος της οδού Ιασωνίδου έως και την Ίωνος Δραγούμη από τις 8 το πρωί. Στο σημείο βρίσκεται αστυνομικός επόπτης προκειμένου να διευκολύνει τη διέλευση των οχημάτων και των πεζών.

Όπως ανέφεραν στελέχη της Τροχαίας στη Voria.gr, για το ζήτημα έχει ενημερωθεί η υποδιεύθυνση αλλά η ευθύνη είναι του ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος και θα επιληφθεί της κατάστασης. Φαίνεται πως η υποδιεύθυνση βρίσκεται σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ για να επιλυθεί το ζήτημα.

Ωστόσο, η μη λειτουργία των φαναριών δημιουργεί πρόβλημα στη διέλευση των πεζών, οι οποίοι και περίμεναν να σταματήσει κάποιο όχημα προκειμένου να περάσουν, ενώ αρκετοί έκαναν σλάλομ ανάμεσα στα αυτοκίνητα και διέσχιζαν την Εγνατία κυριολεκτικά με την ψυχή στο στόμα. Επειδή η διακοπή αφορά έναν τόσο κεντρικό δρόμο της πόλης, οι κίνδυνοι για την πρόκληση ατυχήματος αυξάνονται.

Μάλιστα, αρκετές ήταν και οι περιπτώσεις στις οποίες οι πεζοί σταματούσαν τα αυτοκίνητα για να περάσουν καθώς είχαν φτάσει σε απόγνωση.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, όταν οι φωτεινοί σηματοδότες δεν λειτουργούν τόσο τα οχήματα όσο και οι πεζοί υποχρεούνται να ακολουθήσουν τις σημάνσεις του δρόμου. Όμως, ιδιαίτερα για τους πεζούς η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δυσμενής λόγω και του μεγάλου αριθμού των οχημάτων που περνάνε τις πρωινές ώρες.