Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μπλόκο σε απόπειρες διακίνησης μεταναστών

Δύο περιπτώσεις διακίνησης μεταναστών σταμάτησαν μετά από παρέμβαση αστυνομικών που πραγματοποιούσαν ελέγχους στο οδικό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης.

Συνολικά επτά άτομα συνέλαβαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη για περιπτώσεις διακίνησης μεταναστών.

Συγκεκριμένα στην μία περίπτωση σήμερα το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν τέσσερις αλλοδαπούς οι οποίοι μετέφεραν με δύο αυτοκίνητα και αποβίβασαν σε εγκαταλελειμμένο χώρο στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου 12 παράτυπους μετανάστες.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί προέβησαν στη σύλληψη  επιπλέον δύο αλλοδαπών οι οποίοι σκόπευαν να διευκολύνουν την μεταφορά των διακινητών με άλλο όχημα.  

Επίσης, πάλι σήμερα το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λητής εντόπισαν στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας ,  ΙΧ αυτοκίνητο εμφανώς έμφορτο με άτομα με οδηγό 18χρονο αλλοδαπό, ο οποίος αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών ακινητοποίησε το όχημά του σε παρακείμενο αγροτεμάχιο και προσπάθησε να διαφύγει πεζός όμως συνελήφθη.

Όπως διαπιστώθηκε, ο νεαρός μετέφερε τέσσερις αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη xώρα.  

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν από τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης και Θέρμης αντίστοιχα, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.