Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΣΕ ΚΟΜΒΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΑΡΑΤΥΠΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο αυτοκίνητα, τα οποία επιχείρησαν να ελέγξουν, όμως οι οδηγοί των οχημάτων ανέπτυξαν ταχύτητα για να διαφύγουν.

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,  με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, οδήγησαν στη σύλληψη τριών ατόμων για  παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Χθες το μεσημέρι, στην επαρχιακή οδό Σοχού – Βόλβης στο ύψος του Ασκού, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο αυτοκίνητα, τα οποία επιχείρησαν να ελέγξουν, όμως οι οδηγοί των οχημάτων ανέπτυξαν ταχύτητα με σκοπό να διαφύγουν, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν καθώς ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, στο εσωτερικό του ενός αυτοκινήτου, με οδηγό 21χρονο αλλοδαπό, βρέθηκαν δέκα αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ για το δεύτερο  αυτοκίνητο με οδηγό και συνοδηγό δύο 26χρονους αλλοδαπούς, προέκυψε ότι λειτουργούσε ως προπομπός ώστε να ελέγχει αν στην διαδρομή που ακολουθούσαν υπάρχει αστυνομική παρουσία.

Κατά την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, για το όχημα που μετέφερε τους παράτυπους μετανάστες, έχει δηλωθεί κλοπή τον Ιανουάριο του 2020 από τις Βουλγαρικές Αρχές, ενώ το ιδιοκτησιακό καθεστώς του δευτέρου αυτοκινήτου  ερευνάται.  

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ