Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μπλόκο του σωματείου σε εργαζόμενους στη Μαλαματίνα (vid)

Απεργοί και αλληλέγγυοι έκλεισαν τον δρόμο σε εργαζόμενους της επιχείρησης Μαλαματίνα που υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Μπλόκο σε εργαζόμενους της εταιρείας Μαλαματίνα που υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις εργασίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι της εταιρείας και μέλη σωματείων που συγκεντρώθηκαν σήμερα από νωρίς το πρωί έξω από τις εγκαταστάσεις της στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Το σωματείο των εργαζομένων στη Μαλαματίνα επισημάνει ότι η εταιρεία προχώρησε εν μέσω διαπραγματεύσεων σε απολύσεις συναδέλφων τους, ενώ παράλληλα προχώρησε σε ατομική διαπραγμάτευση με περίπου 50 άτομα να υπογράφουν ατομική σύμβαση.

Λίγο μετά τις 7.30 το πρωί έφτασαν στην πύλη της Μαλαματίνα δύο οχήματα με στελέχη και εργαζόμενους με τους απεργούς και αλληλέγγυους από άλλα σωματεία να τους κλείνουν την είσοδο. Τελικά εν μέσω συνθημάτων και υπό το βλέμμα της Αστυνομίας τα οχήματα αποχώρησαν, ενώ δεν σημειώθηκε ένταση.

Να σημειωθεί ότι τα μέλη του Σωματείου τόνιζαν ότι επέτρεπαν την είσοδο στους διευθυντές, αλλά όχι στους συναδέλφους τους που τους χαρακτηρίζουν "απεργοσπάστες".