Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μπογιές και φθορές στο σπίτι του εισαγγελέα Εφετών

Ακόμα μία επίθεση για τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Την ευθύνη ανέλαβε με κείμενό της η συλλογικότητα «αναρχικές-οί»

Επίθεση με μπογιές και τρικάκια πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Τρίτης, 21 Μαΐου, μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στο σπίτι του εισαγγελέα εφετών Ηλία Σεφερίδη στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας μάλιστα φθορές στο κτήριο.

Την ευθύνη ανέλαβε με κείμενό της η συλλογικότητα «αναρχικές-οί», οι οποίοι επιτέθηκαν στο δικαστικό όργανο «διεκδικώντας την ανευ όρων χορήγηση της 7ης τακτικής άδειας» στον Δημήτρη Κουφοντίνα «και την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο».

Αναλυτικά το κείμενο ανάληψης ευθύνης:

Από τις 2 Μάη ο επαναστάτης Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας διεκδικώντας την ανευ όρων χορήγηση της 7ης τακτικής άδειας και την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο. Δίπλα στον έγκλειστο αγωνιστή που μάχεται για λίγες ανάσες ελευθερίας, αναπτύχθηκε ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης και αντίστασης.

Διανύοντας την 22η μέρα απεργίας πείνας, οι δικαστικοί μηχανισμοί που εξετάζουν την αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου. αναστέλλουν προκλητικά την έκδοση απόφασης, παίζοντας με τη ζωή του απεργού που εδώ και μέρες νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Πάνω στις πλάτες του Δημήτρη Κουφοντίνα αυτή τη στιγμή διεξάγεται ένα τεράστιο προεκλογικό πανηγύρι μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων μεταξύ του πολιτικού κόσμου κάτω από τις πιέσεις ξένων συμφερόντων. Αν αυτό το πανηγύρι κοστίζει τη ζωή του συντρόφου μας, δε θέλετε να ξέρετε τί σας περιμένει...

Τα ξημερώματα της Τρίτης 21-5, μέρας της εξέτασης της αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο, επιτεθήκαμε με μπογιές και τρικάκια, προξενώντας φθορές στο σπίτι του εισαγγελέα εφετών Ηλία Σεφερίδη στην οδό Αθηνάς 27 στη Θεσσαλονίκη.Εισαγγελείς και δικαστές, δεν έχετε κανέναν λόγο να κοιμάστε ήσυχοι. Η μάχη συνεχίζεται μέχρι το τέλος-μέχρι τη νίκη.