Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Να μην ανοίξει η εστίαση πριν τις γιορτές ζητούν οι επιχειρηματίες

Ο κ. Επιτροπίδης επισήμανε ότι οι επιχειρηματίες της εστίασης δεν θέλουν να ανοίξουν πριν τις γιορτές γιατί θα μαζευτούν κι άλλα χρέη.

Δεν μπορούν και δεν πρέπει να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλονίκη πριν τον Ιανουάριο δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Μιχάλης Επιτροπίδης, γ.γ. Έν. Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, καθώς όπως είπε δεν έχουν γίνει οι σχετικές συζητήσεις από τη στιγμή που το επιδημιολογικό φορτίο είναι ακόμα έντονο στην πόλη και δεν υπάρχουν τα χρήματα για το άνοιγμα.

Ο κ. Επιτροπίδης επισήμανε ότι οι επιχειρηματίες της εστίασης δεν θέλουν να ανοίξουν πριν τις γιορτές γιατί θα μαζευτούν κι άλλα χρέη.

Παράλληλα είπε ότι στα τέλη Μάϊου που είχαν ανοίξει ξανά τα καταστήματα μετά την καραντίνα χρειάστηκε περίπου ενάμισι μήνα για να αρχίσουν να δουλεύουν. «Όλο τον Ιούνιο είχαμε 80% πτώση τζίρου χωρίς κρούσματα σε όλη την Ελλάδα, όχι όπως τώρα με την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη», σημείωσε και πρόσθεσε πως πάνω από όλα είναι υγεία και έπειτα να προχωρήσουν σε συζητήσεις για το πως θα γίνει το άνοιγμα.

«Όλοι επιβιώνουμε με επιστρεπτέες προκαταβολές που θα πρέπει να γίνουν μη επιστρεπτέες για να επιβιώσουμε και να βγούμε σώοι από αυτή την κρίση», είπε.

Σε έρευνα του Σωματείου βρέθηκε επίσης ότι περίπου το 1/3 των καταστηματαρχών δήλωσαν ότι θα βάλουν λουκέτο.

«Πιστεύουμε να ανοίγουμε Ιανούαριο ή Φεβρούαριο και όχι για τις 20 Δεκεμβρίου που μας λένε. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανοίξουμε νωρίτερα και δεν πρέπει να δοθεί τέτοια εντολή από την κυβέρνηση γιατί ένα κατάστημα για να ανοίξει θέλει τουλάχιστον 5.000 ευρώ και αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν», τόνισε και πρόσθεσε πως δεν μπορεί να ανοίξει η εστίαση χωρίς να γίνουν συζητήσεις.