Skip to main content

Μαρτυρία για τη μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη: «Ήθελε να θάψει μόνος του τη μάνα του» (vid)

Ψυχολογικά προβλήματα αντιμετώπιζε ο δράστης της στυγερής δολοφονίας που έχει συγκλονίσει το Ξηροχώρι - Τον έτρεμαν κάτοικοι του χωριού.

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της μικρής κοινότητας του Ξηροχωρίου στον δήμο Χαλκηδόνος από τη μητροκτονία που έλαβε χώρα εχθές το πρωί.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Πώς σκότωσε τη μητέρα του ο 59χρονος - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Εδώ και χρόνια σε μια μικρή κατοικία λίγα μέτρα από το κέντρο του χωριού διαδραματιζόταν ένα οικογενειακό δράμα.

Στο σπίτι διέμενε η κατάκοιτη μητέρα που αντιμετώπιζε και προβλήματα όρασης με τους δύο γιους της, καθώς ο σύζυγος και πατέρας είχε πεθάνει προ καιρού.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες γειτόνων της οικογένειας, ο δράστης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευτεί ένα διάστημα σε κάποια κλινική, ενώ κάνουν λόγο για ένα άτομο που έπινε πολύ καθημερινά και συχνά έχανε τον έλεγχο, δημιουργώντας προβλήματα ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειαζόταν η επέμβαση της αστυνομίας.

Κυρία που μένει λίγα μέτρα από το σπίτι της οικογένειας σημειώνει ότι ο δράστης ήταν συνέχεια μεθυσμένος και φώναζε. «Ερχόταν έξω από το σπίτι μας χωρίς λόγο και φώναζε και απειλούσε, έχω δύο παιδιά, φοβόμασταν πολύ και όταν ερχόταν έξω από το σπίτι κλειδωνομασταν μέσα», αναφέρει στη Voria.gr.

Σύμφωνα με κάτοικο του χωριού, ο δράστης εχθές το πρωί συνάντησε έναν συγχωριανό και του είπε «η μάνα μου πέθανε, θα τη θάψω μόνος μου γιατί δεν έχω λεφτά». Ο μάρτυρας ακούγοντας τα όσα είχε πει νωρίτερα ο δράστης στον φίλο του, κάλεσε την αστυνομία και ταυτόχρονα πήγε ο ίδιος στο σπίτι. Όπως λέει αντίκρισε τη γυναίκα πεσμένη γυμνή στο πάτωμα έχοντας στο εμφανή χτυπήματα στο κεφάλι.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Ιάκωβος Τσινασλανιδης αναφέρει: «Υπήρχαν αρκετά προβλήματα με αυτή την οικογένεια. Υπήρχαν παράπονα από τους γείτονες. Δημιουργούσε εντάσεις μέσα στο χωριό. Ο δράστης μεθούσε και δεν ήξερε τι έκανε. Η αστυνομία πήγαινε και ερχόταν στο σπίτι τους. Είχε νοσηλευτεί ο δράστης. Δεν περίμεναμε όμως ότι θα σκοτώσει την μητέρα του».