Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέα επένδυση σε φοιτητικές κατοικίες από την ΠΑΝΓΑΙΑ

Η εταιρεία επενδύσεων ακινήτων προχωρά στην απόκτηση του παλιού καπνομάγαζου Σωσσίδη στη συμβολή των οδών Γλάδστωνος και Ολύμπου.

Σε νέα μεγάλη επένδυση στην αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης προχωρά η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ μετά την αγορά τον Μάιο του 2018 του πεντάστερου ξενοδοχείου Lazart Hotel έναντι περίπου 7 εκατ.ευρώ. Συγκεκριμένα, η εταιρεία επενδύσεων ακινήτων έχει σε εξέλιξη την απόκτηση του παλιού καπνομάγαζου Σωσσίδη στη συμβολή των οδών Γλάδστωνος και Ολύμπου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με στόχο τη δημιουργία κατοικιών για φοιτητές. Πρόκειται για ένα κτήριο με ανωδομή 3.500 τμ και υπόγειους χώρους 1.300 τμ. που τα τελευταία χρόνια στέγαζε κυρίως βιοτεχνίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η Εθνική Πανγαία έχει υπογράψει προσύμφωνο με τους ιδιοκτήτες του κτηρίου και στην παρούσα φάση τρέχουν οι πολεοδομικές τακτοποιήσεις με την ολοκλήρωση της αγοράς να τοποθετείται μέσα στον επόμενο μήνα. Οι εργασίες αναδιαμόρφωσης του κτηρίου σε φοιτητικές κατοικίες ανάλογα με την πορεία έκδοσης των αδειών αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι ή το αργότερο το φθινόπωρο και να ολοκληρωθούν σε διάστημα 10 μηνών.

Σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρείας επενδύσεων ακινήτων, στο ακίνητο μετά τις εργασίες ανακαίνισης θα δημιουργηθούν 75 στούντιο για φοιτητές. Θα είναι ένα από τα πιο μεγάλα projects στη Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφεται αυξημένη ζήτηση για φοιτητικές κατοικίες με το συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς ακινήτων να βρίσκεται σε άνθηση με αξιόλογες επενδύσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η Εθνική Πανγαία εξετάζει και άλλα projects για τη δημιουργία φοιτητικών κατοικιών στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου, όπως αναφέρουν κύκλοι της εταιρείας, η Εθνική Πανγαία ενδιαφέρεται ενεργά για τη Θεσσαλονίκη κοιτάζοντας στενά τις εξελίξεις στον ξενοδοχειακό τομέα, που επίσης παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.