Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια στο ΑΠΘ - Πετροπόλεμος, χημικά και προσαγωγές ατόμων (φωτο+vid)

Οι διαδηλωτές πέταξαν μπογιές και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις και οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά

Νέα επεισόδια ξέσπασαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε φοιτητές και τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά και το πέρας της φοιτητικής πορείας.

Οι διαδηλωτές πέταξαν μπογιές και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις και οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά. Τα επεισόδια ξεκίνησαν μπροστά από την είσοδο της πρώην κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» και συνεχίστηκαν μπροστά από το Αστεροσκοπείο και στον ευρύτερο χώρο. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε δύο προσαγωγές ατόμων που φέρεται να συμμετείχαν στα επεισόδια. Λίγο μετά τις 18:00 η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Πέτρα από διαδηλωτές έσπασε αυτοκίνητο στο ΑΠΘ (φωτο+vid)

Να σημειωθεί ότι άτομα που βρισκόταν εντός της κεντρικής βιβλιοθήκης του ΑΠΘ εξήλθαν και διαμαρτυρήθηκαν για τα χημικά που έριξαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Παράλληλα, δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρέθηκαν στον ευρύτερο χώρο του campus για να κατασβήσουν φωτιές που προκλήθηκαν σε κάδους απορριμμάτων.

Συνεχίζονται τα επεισόδια μπροστά από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ

Τα επεισόδια μετά τις 4 το μεσημέρι συνεχίστηκαν μπροστά από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τα άτομα πέταξαν πέτρες κατά τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ έκαναν χρήση και ενός πυροσβεστήρα. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και περιορισμένη χρήση χημικών.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΘ: Καταγγελία φοιτητών που διάβαζαν στη βιβλιοθήκη για ρίψη χημικών μπροστά στο κτήριο

Δείτε εικόνες και βίντεο: