Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέα κατάληψη στο παλιό νοσοκομείο Λοιμωδών - «Διεκδικούμε το αυτονόητο» (vid)

«Διεκδικούμε το αυτονόητο για το δημόσιο συμφέρον. Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους», αναφέρεται στην ανακοίνωση των διαμαρτυρόμενων.

Νέα συμβολική κατάληψη του παλαιού νοσοκομείου Λοιμωδών στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν διαδηλωτές, οργανώσεις και συλλογικότητες που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της Καμάρας.

Οι διαδηλωτές έφτασαν στο σημείο έπειτα από κάλεσμα του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης και ζητούν το νοσοκομείο να ανοίξει προς χρήση για τους πολίτες, ενώ είχαν προηγηθεί και αποφάσεις που ενέτασσαν τη συμβολική κατάληψη στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης.

«Διεκδικούμε το αυτονόητο για το δημόσιο συμφέρον. Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, για αυτό παλεύουμε», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που διαβάστηκε από μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης ενώ οι διαδηλωτές εξέφρασαν την άποψη ότι το νοσοκομείο πρέπει να ξαναλειτουργήσει και για αυτό συμμετέχουν στη νέα συμβολική κατάληψη.

Παράλληλα μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το ΚΙΑ Θεσσαλονίκης καλεί τους κατοίκους, τα σωματεία και τους φορείς της πόλης να στηρίξουν και να συμμετέχουν στην κατάληψη

Σήμερα το βράδυ αναμένεται να πραγματοποιηθεί μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδας και άλλων καλλιτεχνών που στηρίζουν την κινητοποίηση. Παράλληλα τα μέλη του κατειλημμένου εργοστασίου ΒΙΟΜΕ μεταφέρουν τη σημερινή τους συνέλευση στις 19:00 στο παλιό νοσοκομείο.

Η συμβολική κατάληψη θα έχει διάρκεια τουλάχιστον εώς αύριο.