Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέα κρούσματα ψώρας σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Πρόκειται για δύο κρούσματα ψώρας που παρουσιάστηκαν σε παιδιά στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Επανομής. Τι αναφέρει η Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Νέα κρούσματα ψώρας εντοπίστηκαν σε σχολεία στην περιοχή της Επανομής, στη Θεσσαλονίκη, πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, πρόκειται για δύο κρούσματα ψώρας που παρουσιάστηκαν το ένα σε μαθητή Γυμνασίου και το άλλο σε μαθητλή Λυκείου της Επανομής.

Όπως δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, από το πρώτο λεπτό έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και για τα δύο σχολεία, ενώ στο σχολικό συγκρότημα έσπευσε άμεσα συνεργείο για την απολύμανση του χώρου.

Μάλιστα, όπως τόνισε το κρούσμα ψώρας προκλήθηκε εκτός σχολείου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα δύο κρούσματα προκάλεσαν αναστάσωση στην κοινωνία, με τους γονείς να ζητούν εξηγήσεις για το πώς προέκυψε αυτό το πρόβλημα και πού οφείλεται.

Όπως δήλωσε η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Επανομής, Κατερίνα Αναγνώστου, ο γονέας του ενός παιδιού από το Γυμνάσιο ενημέρωσε την 1η Νοεμβρίου το σχολείο, ενώ στη συνέχεια ο διευθυντής γνωστοποίησε άμεσα το γεγονός σε όλους τους αρμόδιους φορείς στη Διεύθυνση και την Περιφέρεια.

Όλοι οι γονείς ενημερώθηκαν για την ψώρα και πώς αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί, αλλά και πώς μπορεί κανείς να προστατευτεί από αυτήν.

Φωτογραφία αρχείου