Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους ξανά οι φοιτητές για τις 31 συλλήψεις στο ΑΠΘ (vids)

Οι φοιτητές ζήτησαν την πλήρη κατάργηση του νόμου για τα ΑΕΙ και την επαναλειτουργία των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

Νέα πορεία πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, για τα όσα σημειώθηκαν την περασμένη Δευτέρα έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ με την έφοδο της αστυνομίας και τις 31 συλλήψεις καθώς και για τον νόμο για τα ΑΕΙ.

Με αφετηρία το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπου υπήρξε προσυγκέντρωση, πλήθος φοιτητών, με τη στήριξη εργατικών σωματείων και πολιτικών οργανώσεων, κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους προτάσσοντας το μήνυμα πως "η καταστολή δεν θα περάσει" και πως "ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη δεν θα εφαρμοστεί".

Η πορεία ήταν προγραμματισμένη να καταλήξει στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, καθώς οι 31 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο έλαβαν και πήραν προθεσμία την Τρίτη να δικαστούν σήμερα.

Λόγω ωστόσο των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, η δίκη αποσύρθηκε και αναμένεται να οριστεί νέα δικάσιμος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Οι φοιτητές έφτασαν στο ΥΜΑΘ και κρέμασαν στα κάγκελα του Διοικητηρίου πανό ενάντια στην καταστολή, αλλά και αλληλεγγύης προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Πρόθεση των φοιτητών ήταν να συνταχθούν με τους διαδηλωτές της συγκέντρωσης στο άγαλμα Βενιζέλου, ωστόσο οι φοιτητικοί σύλλογοι κινήθηκαν επί της Τσιμισκή και το μπλοκ κατέληξε αυτόνομα στο ΥΜΑΘ.

Σημειώνεται πως οι φοιτητικοί σύλλογοι ζητούν την πλήρη κατάργηση του νόμου για τα ΑΕΙ και την επαναλειτουργία των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους 31 συλληφθέντες.

Σημειώνεται ακόμη πως λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της πορείας των φοιτητικών συλλόγων, πραγματοποιήθηκε νέα μαζική πορεία, από κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής της κατειλημμένης Πρυτανείας και του Σ.Φ. Φυσικού.