Skip to main content

Πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (vid)

Πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη φοιτητές, αριστερές και αναρχικές οργανώσεις.

Νέα πορεία αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται στην 53η ημέρα απεργίας πείνας και στην 7η ημέρα απεργίας δίψας, πραγματοποίησαν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης φοιτητικοί σύλλογοι, αριστερές πολιτικές οργανώσεις και άτομα του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου.

Διατρανώνοντας πως ο καταδικασθείς για συμμετοχή στη «17Ν» διεκδικεί «αυτονόητα δικαιώματα, τα οποία η κυβέρνηση αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε», οι διαδηλωτές ζήτησαν την άμεση ικανοποίηση του αιτήματός του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού, προτάσσοντας το μήνυμα «κανένας νεκρός της πείνας απεργός».

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η πρωτοβουλία 1.000+ δικηγόρων και νομικών. Να σημειωθεί πως από το πρωί της Δευτέρας το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης βρίσκεται υπό κατάληψη σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα.

Αστυνομικές δυνάμεις ακολούθησαν την πορεία από το πεζοδρόμιο, ενώ άλλες είναι ανεπτυγμένες σε διάφορα σημεία του κέντρου.

Μέρος της διαδήλωσης κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ενώ μερίδα των διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς το Εργατικό Κέντρο.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Δύο νέες συγκεντρώσεις για τον Κουφοντίνα την Τρίτη

Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στην Αθήνα.

Σημειώνεται πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας νοσηλεύεται για 13η ημέρα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας, ενώ στο τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσηλευτικού ιδρύματος το περασμένο Σάββατο οι γιατροί έκαναν λόγο για σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του.

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει σε πολιτικό επίπεδο με την κυβερνητική εκπρόσωπο και πληθώρα υπουργών να τονίζουν σήμερα πως «η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται», σε αντίθεση με κόμματα της αντιπολίτευσης που απευθύνουν έκκληση «έστω και την ύστατη στιγμή» να αλλάξει στάση η κυβέρνηση.

Η αντιπαράθεση έχει λάβει και κοινωνικές προεκτάσεις με οργανώσεις, φορείς, σωματεία και συλλόγους να ζητούν να ζήσει ο απεργός πείνας.