Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέα συγκέντρωση κατοίκων στην πλατεία Ευόσμου κατά του lockdown

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση είναι στις 10.00 στην πλατεία Ευόσμου - Από χθες πάντως έντονη είναι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωί κάτοικοι στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, που αντιδρούν στο αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε στην περιοχή τους λόγω των αυξημένων κρουσμάτων μετάλλαξης.

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση είναι στις 10.00 στην πλατεία Ευόσμου.

Από χθες πάντως έντονη είναι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή για την τήρηση των μέτρων.

Και χθες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο και ζητούσαν εξηγήσεις σε υψηλούς τόνους από τη δημοτική αρχή για την επιβολή των σκληρών μέτρων, απαιτώντας από τον δήμαρχο να ζητήσει από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, επαναξιολόγηση της κατάστασης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός άκουσε με προσοχή τους πολίτες, οι οποίοι εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για την απόφαση και διαβεβαίωσε ότι αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται απόλυτα τους προβληματισμούς τους.

Σημείωσε όμως ότι καθίστανται αναγκαία τα υγειονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν, αλλά θα ήθελε να υπάρχει πιο έγκαιρη και ενδελεχή ενημέρωση, πράγμα το οποίο συζήτησε με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Χαρδαλιά.