Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δεν τα παρατάνε οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - Νέες κινητοποιήσεις

Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ και ζήτησε ανάκληση της απόφασης και επιστροφή όλων των εργαζομένων στις θέσεις τους με τεστ

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους μέχρι η κυβέρνηση να αποσύρει την απόφαση αναστολής για όσους εργαζόμενους είναι ανεμβολίαστοι αποφάσισαν οι υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης μετά τη λήξη της σημερινή τους κινητοποίησης.

Μετά τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο ΥΜΑΘ, η οποία κατέληξε έξω από το κτήριο όπου στεγάζονται οι δύο υγειονομικές περιφέρειες που καλύπτουν τη Βόρεια Ελλάδα, αντιπροσωπεία των υγειονομικών συναντήθηκε με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρη Τσαλικάκη, στον οποίο έθεσε όλα τα αιτήματα του κλάδου, καθώς και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν το επόμενο διάστημα στο εθνικό σύστημα υγείας από την αναστολή χιλιάδων εργαζομένων.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Δάφνη Κατσίμπα, ο κ. Τσαλικάκης άκουσε τα αιτήματα των εκπροσώπων των υγειονομικών και δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στους ανωτέρους του όσα κρίνει σκόπιμο να διαβιβάσει, προσθέτοντας ότι οι όποιες απαντήσεις θα δοθούν από τους υπουργούς και τους υφυπουργούς που θα έχουν σύσκεψη σήμερα στην Αθήνα. Η κ. Κατσίμπα ανέφερε πως παρέθεσαν στον διοικητή τα προβλήματα από όλες τις σκοπιές, τόσο από αυτήν των εμβολιασμών όσο και από αυτήν των επιπτώσεων στο ΕΣΥ, ενώ καταγγέλθηκε σκοπιμότητα στην απομακρύνσεις των υγειονομικών, προκειμένου να γίνουν συγχωνεύσεις και κλείσιμο τμημάτων και να εκχωρηθεί η υγεία στον ιδιωτικό τομέα. “Δηλώνουμε ότι είμαστε αταλάντευτα, διαχρονικά απέναντι στη λογική της ιδιωτικοποίησης και θα μας βρουν απέναντι”.

Από την πλευρά της, το μέλος της γενικής συνέλευσης της ΠΟΕΔΗΝ, εργαζόμενη στο Παπαγεωργίου, Βάσω Βαφειάδου, ανέφερε πως ο κ. Τσαλικάκης δήλωσε ότι υπό αυτές τις συνθήκες θα χρειαστεί “να μπουν στο παιχνίδι” ιδιώτες και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτός είναι ήδη ο σχεδιασμός της κυβέρνησης.

Τον λόγο πήρε και ο μοριακός βιολόγος – γενετιστής στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, Αθανάσιος Καλογερίδης, ο οποίος επισήμανε πως με βάση επιστημονικά δεδομένα τα εμβόλια δεν καλύπτουν τις μεταλλάξεις. “Άρα λοιπόν η σκοπιμότητα να είναι μέσα αυτή τη στιγμή συνάδελφοι οι οποίοι είναι εμβολιασμένοι δείχνει πλήρη άγνοια των πραγμάτων”, τόνισε.

Η αντιπροσωπεία των διαδηλωτών αντιπρότεινε επίσης να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή στην εργασία του κάνοντας τακτικά τεστ.

Οι υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν αύριο νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί, μπροστά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ αποφάσισαν να κάνουν συγκεντρώσεις κάθε Παρασκευή μπροστά στο κτήριο των ΥΠΕ στην Αριστοτέλους.