Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νεκρός από κορωνοϊό 35χρονος χωρίς υποκείμενο νόσημα

Στη Θεσσαλονίκη το νεαρότερο μέχρι στιγμής θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Νεκρός και ένας 75χρονος στον Ευαγγελισμό στην Αθήνα.

Δεν κάνει διακρίσεις σε ηλικίες ο κορωνοϊός και αυτό διαπιστώθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο στη Θεσσαλονίκη, όπου ένας άνδρας 35 ετών άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο  Άγιος Δημήτριος.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο 35χρονος δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ο άνδρας νοσηλευόταν από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου με πνευμονία που προήλθε από τον κορωνοϊό.

Ο άτυχος 35χρονος, πατέρας ενός παιδιού, νόσησε πριν από δέκα μέρες αλλά με ήπια συμπτώματα. Πριν από οκτώ ημέρες προσήλθε στο νοσοκομείο γιατί ο πυρετός επέμενε. Είχε επί τρεις ημέρες πυρετό και κανένα άλλο σύμπτωμα. Από την κλινική του εικόνα, όμως, οι γιατροί θεώρησαν το περιστατικό «ύποπτο» για τον κορωνοϊό και το απομόνωσαν σε ειδικό θάλαμο. Παρά το γεγονός ότι τα δύο πρώτα τεστ ήταν αρνητικά, του χορήγησαν προληπτική αγωγή για COVID-19, καθώς όπως λένε, στηρίζονται στην κλινική εικόνα και όχι στα εργαστηριακά ευρήματα για να μη χάνουν χρόνο. Το τρίτο τεστ επιβεβαίωσε τις υποψίες τους, καθώς βγήκε θετικό.

Παρά τη μάχη που έδωσαν οι γιατροί τα τελευταία 24ωρα ο 35χρονος δεν τα κατάφερε και έφυγε σήμερα τα ξημερώματα από τη ζωή.

Ο 35χρονος ήταν ξυλουργός στο επάγγελμα, έμενε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης και είχε καταγωγή από το Διδυμότειχο.

Από κορωνοϊό κατέληξε και ένας ακόμα άνθρωπος στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 119.

Πρόκειται για έναν 75χρονο άνδρα που νοσηλευόταν από τις 27 Μαρτίου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και έπασχε και από κολπική μαρμαρυγή.