Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας 12χρονος μετά από πνιγμό με λουκάνικο

Το ασθενοφόρο μετέφερε σήμερα τα ξημερώματα στο Ιπποκράτειο το νεαρό αγόρι το οποίο παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί ένας 12χρονος ο οποίος πνίγηκε την ώρα που έτρωγε ένα λουκάνικο.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 4.30 τα ξημερώματα και ενώ το αγόρι έτρωγε μόνο του στην κουζίνα, το λουκάνικο του στάθηκε στον λαιμό. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε από την οδό Φράγκων τον 12χρονο στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Όταν το αγόρι διακομίστηκε λίγο μετά τις 5.00 στο νοσοκομείο είχε πάθει ήδη ανακοπή καρδιάς λόγω απόφραξης. Μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική Κλινική όπου οι γιατροί κατέβαλαν προσπάθειες για τουλάχιστον δύο ώρες προκειμένου να σώσουν τον 12χρονο χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα καθώς το αγόρι κατέληξε λίγο πριν τις 6.30 το πρωί.

«Έφτασαν τρία ασθενοφόρα, ο γιατρός δε, ήταν εξειδικευμένος», ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ η διοικήτρια του Ιπποκράτειου Βασιλική Παπαχριστοδούλου. «Η ανάταξη του παιδιού άρχισε από το σπίτι, έγινε μια τεράστια και συνεχής προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, σε όλη τη διαδρομή μέχρι και το νοσοκομείο. Δόθηκε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή», πρόσθεσε η ίδια.