Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανατίναξαν ΑΤΜ - Οι δράστες πήραν βαμμένα χαρτονομίσματα

Οι ληστές περίπου στις 4 τα ξημερώματα χτύπησαν στο ΑΤΜ, που βρίσκεται μπροστά από σούπερ μάρκετ στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών

Νέα επίθεση σε ΑΤΜ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, με τους δράστες να προκαλούν και αυτή τη φορά έκρηξη και στη συνέχεια να αφαιρούν τις κασετίνες με τα χρήματα.

Οι ληστές περίπου στις 4 τα ξημερώματα χτύπησαν στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης, που βρίσκεται μπροστά από σούπερ μάρκετ, στην οδό Βιζυηνού, στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών.

Οι δράστες προκάλεσαν έκρηξη στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης. Στη συνέχεια αφαίρεσαν τις κασετίνες με τα χρήματα και τράπηκαν σε φυγή.

Από αρχές Φεβρουαρίου άγνωστοι έχουν αφαιρέσει τα χρήματα από ΑΤΜ με τη μέθοδο της έκρηξης σε Κωνσταντινοπολίτικα, Ευκαρπία, Νεάπολη και Φίλυρο.

Εν τω μεταξύ, η Τράπεζα Πειραιώς, σε βάρος της οποίας έγιναν τα χτυπήματα, έχει ήδη εφοδιάσει τα ΑΤΜ της με το Intelligent Banknote Neutralisation System, το λεγόμενο έξυπνο σύστημα αχρήστευσης τραπεζογραμματίων. Η παραβίαση ενός ΑΤΜ με οποιοδήποτε τρόπο θέτει σε λειτουργία το μηχανισμό και τα χαρτονομίσματα βάφονται, γίνονται άχρηστα και δεν «περνάνε» πουθενά.

Το συγκεκριμένο ΑΤΜ ήταν εξοπλισμένο με το εν λόγω σύστημα και έτσι οι δράστες έφυγαν έχοντας ως λεία βαμμένα και άχρηστα χαρτονομίσματα.

Σημειώνεται ότι την 1η Μαρτίου αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων και της Ε.Κ.Α.Μ. προχώρησαν στην αυτόφωρη σύλληψη 2 ατόμων στον Δρυμό Θεσσαλονίκης οι οποίοι ενέχονται σε περιπτώσεις διαρρήξεων ΑΤΜ.

Οι δράστες επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και φορώντας ολόσωμες φόρμες λευκού χρώματος καθώς και αποκριάτικες μάσκες προκειμένου να αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά τους, μετέβησαν σε ΑΤΜ τραπεζικού υποκαστήματος το οποίο είναι εγκατεστημένο στην πρόσοψη κοινοτικού κτηρίου στην περιοχή του Δρυμού και προκάλεσαν έκρηξη χωρίς όμως να αφαιρέσουν τις κασετίνες.

Διαβάστε: Με αποκριάτικες μάσκες και με ειδική μέθοδο διέλυαν ΑΤΜ