Skip to main content

Με καθιστική διαμαρτυρία στο ΥΜΑΘ ολοκληρώθηκε η μαθητική πορεία (φωτο+vid)

Τα αίτηματα των μαθητών είναι μικρότερες διδακτικές ώρες, άμεσες προσλήψεις καθηγητών και όριο έως 15 μαθητές ανά τμήμα.

Πορεία στους δρόμους της πόλης πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης.

Η πορεία ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου και αφού κινήθηκε στο κέντρο κατέληξε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Τότε πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Διοικητήριο λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα κάτσουν μέχρι να τους ακούσει η υπουργός Παιδείας. Στη συνέχεια οι μαθητές αποχώρησαν και κατευθύνθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης προκειμένου όπου θα πραγματοποιήσουν συνέλευση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.

Τα αιτήματα και... οι αποστάσεις

Τα αίτηματα που εξέφρασαν οι μαθητές είναι μικρότερες διδακτικές ώρες, άμεσες προσλήψεις καθηγητών και όριο έως 15 μαθητές ανά τμήμα, κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, όχι κάμερες στα σχολεία και δωρεάν μετακινήσεις με τα ΜΜΕ.

Από τους παρευρισκόμενους ζητήθηκε να κρατηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, με αποστάσεις και μάσκες. Την κινητοποίηση στηρίζει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, φοιτητικοί σύλλογοι, η 2η και 5η ΕΛΜΕ, όπως και αρκετά ΕΠΑΛ και ΓΕΛ της πόλης.

Παράλληλα οι μαθητές τονίζουν πως "πρέπει να γίνει υπόθεση όλων ένα ασφαλές σχολείο. Μπορούμε μαζί με τους γονείς μας, τους καθηγητές μας, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους να διεκδικήσουμε τα σχολεία μας να είναι ανοιχτά και να μπορούμε να μορφωνόμαστε σε αυτά ολόπλευρα και χωρίς φόβο για την υγεία μας".