Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέο πεντάστερο ξενοδοχείο σε διατηρητέο της Δωδεκανήσου

Διατηρητέο κτήριο, πρώην καπναποθήκη, μετατρέπεται σε πεντάστερο ξενοδοχείο 44 δωματίων – Στόχος να ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2020.

Ένα νέο πεντάστερο ξενοδοχείο, υψηλών προδιαγραφών, έρχεται να προστεθεί στο τουριστικό δυναμικό της Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος για το διατηρητέο κτήριο στην οδό Δωδεκανήσου, στον αριθμό 6, που λειτούργησε ως καπναποθήκη μέχρι τη δεκαετία του 1980, ενώ αργότερα στέγασε υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Το κτήριο που έμεινε κενό για κάποια χρόνια, πέρασε σε εταιρεία ξένων συμφερόντων, που αν και έχει ένα ιδιαίτερα αναπτυγμένο portfolio ακινήτων στην Ευρώπη, δεν είχε ασχοληθεί μέχρι σήμερα με τον τουριστικό κλάδο. Διαβλέποντας, ωστόσο, τις προοπτικές που διανοίγονται στη Θεσσαλονίκη, την επενδυτική κινητικότητα που ενισχύεται με μαθηματική ακρίβεια, και την συνεχώς αυξανόμενη ροή τουριστών αποφάσισε να στραφεί στον ξενοδοχειακό χώρο.

Από την πλευρά του επενδυτή κύριο μέλημα ήταν και είναι να αποκατασταθεί και να αναδειχθεί η πρόσοψη του κτηρίου, που κατασκευάστηκε το 1937 και κρίθηκε διατηρητέο, τεχνοτροπίας art deco.

Ήδη το project υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς με στόχο να αποπερατωθεί τον Δεκέμβριο του 2020 και να λειτουργήσει τα Χριστούγεννα.

Την κατασκευή του νέου ξενοδοχείου έχει αναλάβει η P4, που παρέχει ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών από νομική υποστήριξη και επενδυτικές προτάσεις με πλήρη αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και διαχείριση κατασκευών.

Το κτήριο εκτείνεται σε περίπου 2.500 τμ, ενώ στους ορόφους του θα φιλοξενούνται 40 δωμάτια και τέσσερις σουίτες. Οι σουίτες θα βρίσκονται στον 6ο όροφο.

Η διαφορετικότητα του εξαώροφου ξενοδοχείου είναι πως θα συνδυάζει την μίνιμαλ και pop αισθητική «παντρεμένη» με βιομηχανικά χαρακτηριστικά. Στο κέντρο του, εσωτερικά, θα δημιουργηθεί ένα αίθριο, για τον καλύτερο δυνατό φωτισμό του κτηρίου.

Επιπλέον στο υπόγειο του ξενοδοχείου θα λειτουργεί σπα – γυμναστήριο, ενώ θα διαθέτει αίθουσα συνεδριάσεων δυναμικότητας 40 ατόμων και εστιατόριο, στο ισόγειο, που θα αναπτύσσεται σε 250 τμ.

Πώς είναι τώρα το κτήριο και πώς θα μοιάζει το καινούριο ξενοδοχείο