Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ο αδέσποτος Αρκουδέλης απέκτησε αδιάβροχο σπίτι στον Λευκό Πύργο

Μέλη της Φιλοζωικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» με τη χορηγία εταιρείας έφτιαξαν νέο, αδιάβροχο σπιτάκι για τον αδέσποτο Αρκουδέλη.

Το δικό του σπίτι, με μόνωση, φτιαγμένο με ειδικά υλικά για να είναι αδιάβροχο και με βάση τις διαστάσεις του, απέκτησε ο Αρκουδέλης -το όνομά του άλλωστε προέκυψε από τον …όγκο του- που συχνάζει κοντά στον Λευκό Πύργο.

Μέλη της Φιλοζωικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» με τη χορηγία εταιρείας που ειδικεύεται σε χειροποίητες κατασκευές για κατοικίδια, μετέφεραν με ειδικό όχημα του δήμου Θεσσαλονίκης την κατασκευή, που φέρει μάλιστα και το όνομα του «ιδιοκτήτη» του και την τοποθέτησαν στο πάρκο της πλατείας Τσιρογιάννη.

Στο σημείο υπήρχε ένα άλλο σπιτάκι για σκύλους, «αλλά λόγω του όγκου του, ο Αρκουδέλης δεν χωρούσε μέσα, με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες και να υποφέρει ακόμη περισσότερο από τα αρθριτικά του καθώς είναι μεγάλος σε ηλικία», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της οργάνωσης Εύη Καλαϊντζίδου.

«Τώρα, έχει το δικό του, ειδικά προσαρμοσμένο στις διαστάσεις του σπίτι, για να μη βρέχεται και κρυώνει κι ευελπιστώ να γίνει το ίδιο και για τα άλλα αδέσποτα, με τη βοήθεια ιδιωτών ή και εταιριών για να κατασκευαστούν και άλλα παρόμοια σπιτάκια», υπογράμμισε η κ. Καλαϊντζίδου.