Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020
x

ΕΠΤΑ ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΡΥΒΕ ΣΤΑΝΗ - ΤΑ ΞΕΤΡΥΠΩΣΕ Ο ΑΚΥΛΑΣ

Εκτός από την ποσοτητα ναρκωτικών, σε οικία του ενός βρέθηκαν τμήματα αρχαίων αγγείων και αμφορέα, καθώς και δύο αρχαία νομίσματα.

Στη σύλληψη δύο Ελλήνων, ηλικίας 54 και 37 ετών, για ναρκωτικά και αρχαιοκαπηλία, προχώρησαν χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου.

Συγκεκριμένα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, Ακύλα, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε ποιμνιοστάσιο του 37χρονου στην ευρύτερη περιοχή του Σταυρού, όπου ο 54χρονος απέκρυπτε συνολικά 6 συσκευασίες με κάνναβη βάρους 7 κιλών και 466 γραμμαρίων, καθώς και 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 54χρονου στην ίδια περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15 τμήματα αγγείων και αμφορέα, καθώς και 2 νομίσματα, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία για την προστασία αρχαιοτήτων. Επίσης κατασχέθηκε μία σφραγίδα δημοτικής Αρχής, την οποία ο 54χρονος κατείχε παράνομα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για - κατά περίπτωση - παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τα αρχαία αντικείμενα θα αποσταλούν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων για περαιτέρω εκτίμηση, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ