Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ο απολογισμός Μανδαλιανού και το μήνυμα ενότητας εν όψει εκλογών

Σε πανηγυρικό κλίμα ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, μίλησε για όλα στο κατάμεστο από κόσμο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου.

Το έργο του τα τρία χρόνια της διοίκησης του παρουσίασε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, από το βήμα της ανοιχτής εκδήλωσης της παράταξής του στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου.

Αναφέρθηκε και στο μελλοντικό προγραμματισμό έργων και δράσεων, τονίζοντας ότι ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου του 2022 είναι καλύτερος σε όλα τα επίπεδα, σε σχέση με το 2019.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα διλήμματα των προσεχών δημοτικών εκλογών, ανοίγοντας και επίσημα την αυλαία της προεκλογικής του εκστρατείας.

Στέλνοντας, σαφές μήνυμα στους αντιπάλους σημείωσε, «τώρα ξέρουμε ποιος μπορεί να πάει μπροστά τον δήμο και ποιοι τον οδηγούν σε πειραματισμούς και τοξικότητα», υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι άνθρωπος των συγκρούσεων, για το λόγο αυτό «δεν θα πω τι παραλάβαμε, γιατί δεν μου αρέσουν οι διχασμοί».

Περήφανος για όσα έχει επιτύχει πλαισιωμένος από την ομάδα του, επεσήμανε ότι αυτή είναι η βάση για να σχεδιάσει μια ελπιδοφόρα δεκαετία. «Ο δήμος μας είναι πλέον σε τροχιά ανάπτυξης και από δω και πέρα είναι στο χέρι σας να απαντήσετε: Θα βαδίσουμε στο δρόμο της σιγουριάς ή της αβεβαιότητας; Της οικονομικής ανάπτυξης ή της καθήλωσης;» τόνισε ο κ. Μανδαλιανός, απευθυνόμενος στους εκατοντάδες πολίτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Στη μακροσκελή ομιλία του, ο κ. Μανδαλιανός παρουσίασε αναλυτικά όλα τα βήματα που έγιναν την περασμένη τριετία και έβαλαν τον Δήμο σε τροχιά ανάπτυξης, το σχεδιασμό για τα επόμενα, αλλά και το πλέγμα έργων και δράσεων που είτε υλοποιούνται είτε σχεδιάζονται για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων σε Κορδελιό και Εύοσμο.

Με διάθεση αυτοκριτικής παραδέχθηκε πως έγιναν λάθη, αλλά όπως είπε, «όποιος δουλεύει κάνει λάθη, όμως ο δήμος είναι πλέον σε άλλη εποχή και αυτή η διοίκηση κατάφερε πολλά, έκλεισε εκκρεμότητες πολλών χρόνων και θεράπευσε παθογένειες του παρελθόντος».

Δεν παρέλειψε βεβαίως να αναφερθεί στα σοβαρά εμπόδια που κλήθηκε να ξεπεράσει εξαιτίας της πανδημίας, του πολέμου και της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης.

«Νιώθω ευλογημένος που κατάφερα να έχω σημαντικό λόγο για την καθημερινότητα των πολιτών. Σήμερα είμαι πιο έμπειρος, πιο γνώστης, πιο σοφός, αλλά και πιο αποφασισμένος να θεραπεύσω και άλλες παθογένειες στο δήμο που δεν φαίνονται έξω από το χορό…», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Στην ομιλία του όμως ο κ. Μανδαλιανός, εκτός από τον προγραμματισμό έργων και δράσεων της δημοτικής αρχής για την επόμενη δεκαετία, έδωσε και το στίγμα των προθέσεων του για έναν καθαρό προεκλογικό αγώνα, απευθύνοντας παράλληλα μήνυμα ενότητας και συνεργασίας και καλώντας σε συστράτευση όλες τις υγιείς δυνάμεις.

Αναφορικά με τα έργα υποδομής είπε πως ήδη ο δήμος αλλάζει μέσα από παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Αναφέρθηκε σε έργα αναπλάσεων στο κέντρο και τις γειτονιές, σε δρόμους πεζοδρόμια, θέσεις στάθμευσης και πράσινες διαδρομές, σε μια περιοχή που όπως ανέφερε είναι μικρή η αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο. Έδωσε έμφαση στα έργα σχολικής στέγης, σε δομές για ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, σε δράσεις και υποδομές για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο μείζον ζήτημα της δυσοσμίας που ταλανίζει την περιοχή εδώ και πολλά χρόνια.

Για το θέμα αυτό, παραδέχθηκε πως δεν έγιναν όσα έπρεπε και δεσμεύτηκε πως θα συνεχιστούν οι πιέσεις προς το αρμόδιο υπουργείο και τη διοίκηση των ΕΛΠΕ.

«Θέλω με τα έργα αυτά να ταυτιστεί η διοίκησή μας γιατί έβαλε τη σφραγίδα της και μάλιστα χωρίς να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ από πόρους του δήμου» επισήμανε ο δήμαρχος κ. Μανδαλιανός.
Κλείνοντας, ο Δήμαρχος απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, αλλά και του υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας- Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη, των Βουλευτών Θεσσαλονίκης Άννας Ευθυμίου, Κώστα Γκιουλέκα, Δημήτρη Κούβελα, του πρώην δημάρχου, Στάθη Λαφαζανίδη και εκπρόσωπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι τον τίμησαν με την παρουσία τους, ενώ πριν από την έναρξη της ομιλίας του προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου.