Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΜΠΟΜΠΕΡ ΒΡΗΚΕ ΗΡΩΙΝΗ ΣΕ ΗΧΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «Μπόμπερ» ανιχνεύθηκε ηρωίνη κρυμμένη σε όχημα στο λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 46 και 36 ετών, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για παράβαση του Ν. 4139/2013 (περί εξαρτησιογόνων ουσιών) σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του Π.Κ. (συναυτουργία).

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών από στελέχη Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Μύρινας και διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. όχημα, το οποίο βρισκόταν στον χώρο στάθμευσης οχημάτων του λιμένα Θεσσαλονίκης προς επιβίβαση σε Ε/Γ – Ο/Γ. Εντός του οχήματος βρισκόντουσαν οι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι επρόκειτο να ταξιδέψουν με προορισμό τη νήσο Λήμνο. Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον 46χρονο βρέθηκε και κατασχέθηκε, στη δεξιά του τσέπη του παντελονιού του, μία πλαστική συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους δύο γραμμαρίων και τεσσάρων δεκάτων του γραμμαρίου (2,4 γρ.).

Στη συνέχεια με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «Μπόμπερ», σε έρευνα που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν α) επιμελώς κρυμμένη εντός του ηχείου (Woofer) του οχήματος, στον χώρο αποσκευών, μία πλαστική συσκευασία που περιείχε ναρκωτική ουσία ηρωίνη σε μορφή βράχου, μικτού βάρους 56,7 γρ. και β) εντός μικρού πλαστικού κυτίου, μία πλαστική συσκευασία που περιείχε ναρκωτική ουσία ηρωίνη σε μορφή βράχου μικτού βάρους ενός γραμμαρίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, εκτός από τις ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. όχημα, δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας και το ηχείο του οχήματος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ