Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ο δήμος μαζεύει τους κάδους στο κέντρο ενόψει της πορείας των αναρχικών

Ο δήμος μαζεύει από σήμερα όλους τους κάδους στο ιστορικό κέντρο και καλεί τους πολίτες να μην κατεβάζουν σκουπίδια λόγω της πορείας των αναρχικών.

Έκκληση στους κατοίκους, στους επαγγελματίες και στους καταστηματάρχες του κέντρου της Θεσσαλονίκης να μην κατεβάζουν απορρίμματα αύριο, Σάββατο απευθύνει ο δήμος Θεσσαλονίκης εν όψει του αυριανού πανελλαδικού καλέσματος για πανελλαδική πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις από αναρχικές συλλογικότητες στο κέντρο, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου, Κώστας Ιακώβου στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3.

Για τον ίδιο σκοπό ο δήμος ξεκινά μαζεύει από σήμερα όλους τους κάδους στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ σε χθεσινή του ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητά από τους καταστηματάρχες να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των καταστημάτων τους, με όλα τα ενδεδειγμένα μέσα.

Ακολούθως, σύμφωνα με τον ΕΣΘ, προτείνονται στα μέλη μας τα κάτωθι μέτρα ασφαλείας για εκείνη τη μέρα:  

«1. Απομακρύνετε πάσης φύσεων υλικά ή απορρίμματα βρίσκονται μπροστά στα καταστήματα, τα οποία δύνανται να χρησιμοποιηθούν από διαδηλωτές και μπορεί να προκαλέσουν

σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές και φθορές

»2. Ενεργοποιήστε τα στόρια, ή οτιδήποτε άλλο προστατευτικό διαθέτει το κατάστημα, μετά το κλείσιμο

»3. Ανεβάστε τις τέντες των καταστημάτων σας.

Τα παραπάνω αποτελούν γενικές συμβουλές για την ασφάλεια όλων με σκοπό να αποτρέψουν ή να προλάβουν ανεπιθύμητες ενέργειες εις βάρος των επιχειρήσεων αλλά και για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας να προκληθούν εγκληματικές ενέργειες.