Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ο ΦΟΔΣΑ στην έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας «Beyond 4.0»

Στην πρώτη έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και καινοτομίας «Beyond 4.0» στη ΔΕΘ συμμετείχε ο ΦΟΔΣΑ της Κεντρικής Μακεδονίας - Τι παρουσίασε

Στην πρώτη έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και καινοτομίας «Beyond 4.0» στη ΔΕΘ συμμετείχε και ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) της Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας την ψηφιακή εξέλιξη του φορεά στην ψηφιακή εκπαίδευση – ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσω έξυπνων εργαλείων και εφαρμογών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΦΟΔΣΑ, η θεματική του περιπτέρου του φορέα ήταν η εφαρμογή «Return the Good - Κάνε το καλό» που προσκάλεσε τους πολίτες να γίνουν πρεσβευτές καλής θελήσεως και να “ανακυκλώσουν το καλό” μέσω μιας δωρεάν, ηλεκτρονικής εφαρμογής στο returnthegood.fodsakm.gr, στην οποία γίνεται η καταγραφή καλών πράξεων.

Ο ΦΟΔΣΑ, σύμφωνα με τον ίδιο το φορέα, ξεκίνησε μια τριπλή αποστολή: να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει τον κάθε πολίτη να αλλάξει συνήθειες για ένα βιώσιμο, πράσινο μέλλον. Η δράση αποτελεί μια ενεργή προσπάθεια του φορέα να φέρει την αλλαγή, με σύμμαχο την τεχνολογία και να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στη μηδενική παραγωγή απορριμμάτων και την κυκλική οικονομία.

Μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής «Return the Good», καθώς και με την ολοκληρωμένη προβολή σε ψηφιακά και παραδοσιακά μέσα, ο ΦΟΣΔΑ προβάλλει την ανάγκη για αλλαγή συνηθειών τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Η εφαρμογή καταγραφής καλών πράξεων έρχεται να ενημερώσει και να δώσει στον πολίτη λύσεις για την καθημερινότητα που οδηγούν στην ουσιαστική μείωση των απορριμμάτων του, στην κατανόηση του προβλήματος και στο να καταλήγουν μακροπρόθεσμα στην αλλαγή της νοοτροπίας.