Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ο Ιατρικός Σύλλογος διανέμει ασπίδες προσώπου και μάσκες

Η διανομή των ασπίδων προσώπου και μασκών γίνεται δωρεάν από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης στα μέλη του για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Χιλιάδες ασπίδες προσώπου και μάσκες προσφέρει σήμερα δωρεάν στη μάχη κατά του κορωνοϊού ο Ιατρικός Σύλλογος της Θεσσαλονίκης στα μέλη του, γιατρούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Η διανομή ξεκίνησε στις 10.00 στη συμβολή Λεωφόρου Νίκης και Αριστοτέλους όπου στήθηκε ένα ειδικό stand το οποίο προσέγγιζαν είτε πεζοί είτε με τα αυτοκίνητά τους προκειμένου να προμηθευτούν τις μάσκες και τις ασπίδες τηρώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

«Με πρωτοβουλία και έξοδα του συλλόγου θα προμηθευτούν οι συνάδελφοι μέλη του ΙΣΘ -οι οποίοι άλλοι εργάζονται σε δημόσιες δομές υγείας και άλλοι στον ιδιωτικό τομέα που «βάζει πλάτη» ώστε να μην επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο το ΕΣΥ, υγειονομικό υλικό προστασίας που παράχθηκε στη Θεσσαλονίκη» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

Αύριο, Δευτέρα 30 Μαρτίου, από τις 10:00 μέχρι τις 14:00, θα εξυπηρετηθούν όλες οι ειδικότητες με τον ίδιο τρόπο.

 «Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προσπάθησε άμεσα να καλύψει μια βασική έλλειψη στη μάχη κατά του κορωνοϊού που απειλεί και την πατρίδα μας. Είναι γνωστές και καταγεγραμμένες οι ελλείψεις -σε τοπικό και σε παγκόσμιο επίπεδο- και ο ΙΣΘ δεν μπορούσε να καθίσει με σταυρωμένα χέρια. Κινηθήκαμε γρήγορα όπως έπρεπε ώστε να εφοδιαστούν οι συνάδελφοι με μια έξτρα προστασία. Αυτές οι ασπίδες προσώπου αλλά και οι υφασμάτινες μάσκες είναι η απόδειξη ότι όταν συνεργάζονται φορείς, εθελοντές κ.α. δεν μπορεί παρά το αποτέλεσμα να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της μάστιγας» αναφέρει ακόμα ο Σύλλογος. 

Οι ασπίδες προσώπου σχεδιάστηκαν από μέλη της δράσης «COVID-19 Response Greece» και κατασκευάστηκαν με δαπάνη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από βιομηχανία στην περιοχή της Πέλλας η οποία ειδικεύεται στην επεξεργασία υλικών συσκευασίας τροφίμων.

Κορωνοϊός: 5.000 ασπίδες προσώπου από Θεσσαλονικείς staruppers