Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ο λαογραφικός χορευτικός όμιλος της ΧΑΝΘ συμπλήρωσε 40 χρόνια προσφοράς

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής ημέρας έγινε η απονομή αναμνηστικών συμμετοχής στους εκπροσώπους των Πολιτιστικών Σωματείων.

Την 28η Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση «Ένας χορός τα βήματά μας» για τον εορτασμό των 40 χρόνων παρουσίας και προσφοράς του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου της ΧΑΝΘ.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν από το πρωί με την από κοινού συμμετοχή στην Εθνική Παρέλαση, του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου με Πολιτιστικούς Συλλόγους από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι στη συνέχεια χόρεψαν και γιόρτασαν μαζί με τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο της ΧΑΝΘ.

Οι χορευτές των Πολιτιστικών Συλλόγων από τις περιοχές Άσσηρο, Γέφυρα, Δρυμό, Ευκαρπία, Καλοχώρι, Λαγκαδά, Λαγυνά, Πεντάλοφο, Περαία, Χαλάστρα, όπως επίσης από τη Βοϊακή Εστία, το Λύκειο Ελληνίδων και τον Λ.Χ.Ο. ΧΑΝΘ συμμετείχαν αρχικά σε μια συμβολική κύκλωση του ιστορικού κτηρίου με περισσότερους από 200 χορευτές σε μια μοναδική στιγμή για όλους.

Μετά τη συμβολική κύκλωση, οι χορευτές σχημάτισαν στο πλακόστρωτο μπροστά από την κεντρική είσοδο της ΧΑΝΘ τέσσερεις μεγάλους κύκλους. Η εννιαμελής ορχήστρα από παραδοσιακά όργανα, αντιπροσωπευτικά από τις περιοχές προέλευσης των συλλόγων, γέμισαν την πλατεία με αυθεντικά μουσικά ηχοχρώματα παραδοσιακής μουσικής και συνόδευσαν τα βήματα όλων των χορευτών.

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής ημέρας, έγινε η απονομή αναμνηστικών συμμετοχής στους εκπροσώπους των Πολιτιστικών Σωματείων από τον Δημήτρη Γκανάκη, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της ΧΑΝΘ, τη Γιούλη Βροχίδου, Πρόεδρο της Επιτροπής Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς της ΧΑΝΘ., τον Στέφανο Γωγάκο, εκπρόσωπο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο του Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ., καθώς και από τον Κώστα Νικολάου, Διευθυντή Εργοστασίου Ευκαρπίας της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης και οι Βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας και Στράτος Σιμόπουλος.

Η ΧΑΝΘ ευχαριστεί θερμά το Εργοστάσιο Ευκαρπίας της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ που ως μεγάλος χορηγός στήριξε την εκδήλωσή μας, όπως και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τη ΔΕΘ Helexpo και τη Διεύθυνση Τροχαίας για την υποστήριξή τους.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο Τομέας Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς με την αμέριστη συνδρομή των Χοροδιδασκάλων του Ομίλου Κωνσταντία Κουκουφίκη και Δημήτρη Δόμβρη και των 30 και πλέον εθελοντών του Τομέα.

Δείτε περισσότερα https://ymca.gr/28i-oktovriou-ekdilosi-sti-ch-a-n-th-enas-choros-ta-vimata-mas/.