Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΣΤΗ 35Η PHILOXENIA

Από την Παρασκευή 8 ως την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους επισκέπτες στο περίπτερο 13 stand 80

Στην ιστορική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης εστιάζει στη φετινή του παρουσία ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης που συμμετέχει στην 35η Philoxenia, τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού των Βαλκανίων.

Σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας παρουσιάζει την μοναδική Ψηφιακή Έκθεση με τίτλο «Ο Θρύλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως Βυζαντινή Κληρονομιά. Η μαρτυρία ενός βυζαντινού χειρόγραφου».

Η έκθεση βασίζεται στον χειρόγραφο κώδικα 05 του Ελληνικού Ινστιτούτου Βενετίας που περιέχει το Μυθιστόρημα του Μ. Αλεξάνδρου όπως περιγράφεται και εικονογραφείται μέσα από 250 μικρογραφίες.

Σημαντική στιγμή για τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της Philoxenia είναι η υπογραφή στρατηγικής συνεργασίας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και τον Οργανισμό Τουρισμού της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού.

Από την Παρασκευή 8 ως την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους επισκέπτες στο περίπτερο 13 stand 80.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ