Skip to main content

Μια Θεσσαλονικιά κέρδισε τον τελικό του Red Bull Dance Your Style στο λιμάνι (φωτο+vid)

Στη Θεσσαλονίκη χτύπησε σήμερα το απόγευμα η καρδιά του street dance καθώς 16 χορευτές διαγωνίστηκαν για τον τελικό του Red Bull Dance Your Style

Τα φώτα χαμήλωσαν, ο Dj AmazeMe ανέβηκε στα decks και η μάχη σώμα με σώμα ξεκίνησε: στη Θεσσαλονίκη και το λιμάνι της χτύπησε σήμερα το απόγευμα η καρδιά του street dance και 16 χορευτές από όλα τα μέρη της Ελλάδας ανέβηκαν στη σκηνή και διαγωνίστηκαν για τον τελικό του Red Bull Dance Your Style με οικοδεσπότες τον 12ο Πίθηκο και τον B-Boy Saspens που ξεσήκωσαν κοινό και χορευτές.

Η νικήτρια πήρε το χρυσό εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό του Red Bull Dance Your Style που θα γίνει στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, στις 4 Δεκεμβρίου. Εκεί θα έχει την ευκαιρία να αναμετρηθεί με κορυφαίους χορευτές από 30 χώρες.

Μοναδικά battles, διαφορετικά είδη street dance και 16 χορευτές που διαγωνίστηκαν με αναπάντεχες μουσικές επιλογές. Το Red Bull Dance your Style επέστρεψε για τρίτη φορά στην Ελλάδα στην αποθήκη 8 στο παλιό λιμάνι.

Το μοναδικό σε αυτόν τον διαγωνισμό ήταν πως το κοινό έλαβε την τελική απόφαση. Στο τέλος κάθε γύρου ο 12ος πίθηκος και ο B-Boy Saspens μετρούσαν αντίστροφα και το κοινό μετουσιωνόταν σε κριτές, σηκώνοντας τα κατρελάκια με την κόκκινη ή τη μπλε πλευρά αντίστοιχα.

Οκτώ ζευγάρια ανέβηκαν στην αρχή στη σκηνή και, μετά από δύο προσπάθειες που είχε ο καθένας, απέκλειε τον αντίπαλό του και προκρινόταν στα ημιτελικά και μετά στον μεγάλο τελικό.

Η νικήτρια:

Λίγο πριν τον μεγάλο τελικό, το μικρόφωνο πήρε ο 12ος πίθηκος ο οποίος και τραγούδησε τα «Παιδιά των ανθρώπων» αλλά και το «Δεν φοβάμαι».

Στον τελικό έφτασαν η Molarí και ο Petros οι οποίοι και προβλεπόταν να έχουν από τρεις ευκαιρίες. Όμως, η διαφορά ανάμεσά τους ήταν τόσο ελάχιστη που ήρθαν ισοπαλία, όχι μία, αλλά δύο φορές.

Μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού ήταν η Μαρία Μόλαρη από τη Θεσσαλονίκη, η οποία και δήλωσε στη Voria.gr πως μετά από εννιά χρόνια ενασχόλησης με το συγκεκριμένο είδος χορού, το είδε ως δικαίωση. «Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία καθώς το είδος που χορεύω δεν είναι τόσο διαδεδομένο, οπότε και χαίρομαι πολύ όταν βγαίνει προς τα έξω», σημείωσε η ίδια εξηγώντας πως το στυλ που χορεύει ονομάζεται «Waacking», ένας αρκετά επικοινωνιακός χορός. Η ίδια πήρε το εισιτήριο για τον τελικό στη Νότιο Αφρική, γεγονός που όπως τονίζει, δεν το περίμενε με τίποτα.



Από την πλευρά του, ο έτερος φιναλίστ, ο Πέτρος Νικολίδης που χόρευε «Krump», σημείωσε πως μετά τις δύο ισοπαλίες και ενώ θεωρούσε πως θα νικούσε ο ίδιος, αντιλήφθηκε πως η αντίπαλός του είχε το προβάδισμα.

 

Η διοργάνωση έγινε από τη Redbull με τη σύμπραξη του δήμου Θεσσαλονίκης και του Λιμεναρχείου, το οποίο και παραχώρησε τον χώρο.