Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Όχι σε εργασία εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας, λένε οι διανομείς φαγητού

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων θα βρίσκεται σε επιφυλακή «για να καταγγείλει επώνυμα όσες εταιρείες ή εργοδότες βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή διανομέων».

Να αρνηθούν να εργαστούν κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων τα επόμενα 24ωρα ζητά από τους διανομείς φαγητού η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης.

«Είναι κυριολεκτικά εγκληματικό, ενώ μετράμε πάνω από 50 νεκρούς συναδέλφους, η κυβέρνηση να αρνείται πεισματικά την ψήφιση αυστηρού νομικού πλαισίου για την απαγόρευση εργασίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Είναι κυριολεκτικά εγκληματικό, εργοδότες να εκβιάζουν με απόλυση συναδέλφους αν δεν εργαστούν υπό τέτοιες συνθήκες!», αναφέρει χαρακτηριστικά σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα επισημαίνεται πως η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων θα βρίσκεται σε επιφυλακή «για να καταγγείλει επώνυμα όσες εταιρείες ή εργοδότες βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή διανομέων».

Απαιτούν, δε, αυστηρό νομικό πλαίσιο για απαγόρευση εργασίας σε ακραίες καιρικές συνήκες, ελέγχους από την Επιθεώρηση Εργασίας και παροχή μέσων προστασίας από τους εργοδότες.