Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Οδηγός ακινητοποίησε λεωφορείο λόγω συνωστισμού

Η ΔΑΣ ΟΑΣΘ ζητά να επιταχθούν άμεσα και όσο διάστημα κρατήσει η πανδημία όλα τα διαθέσιμα ιδιωτικά μέσα για να πυκνώσουν τα δρομολόγια.

Οδηγός του ΟΑΣΘ ακινητοποίησε λεωφορείο τη Δευτέρα λόγω πληρότητας που ξεπερνούσε το 65%.

Σύμφωνα με τη ΔΑΣ ΟΑΣΘ, ο οδηγός ενημέρωσε τον επόπτη βάρδιας και ακινητοποίησε το λεωφορείο στη στάση «Λευκός Πύργος» και περίμενε τη συνδρομή της υπηρεσίας.

Όπως σημειώνει η ΔΑΣ, «δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο περιστατικό».

«Παρά τις δηλώσεις και τις δεσμεύσεις τα λεωφορεία και γενικά τα ΜΜΜ συνεχίζουν να αποτελούν εστίες διασποράς του ιού και όλα αυτά σε συνθήκες περιορισμού της κυκλοφορίας που σημαίνει ότι αντικειμενικά υπάρχει λιγότερο επιβατικό κοινό. Ο λαός πληρώνει με κίνδυνο τη ζωή του την πολιτική της απαξίωσης των ΜΜΜ που σκοπό έχει να δικαιολογήσει την ενίσχυση των ιδιωτών παρόχων συγκοινωνιακού έργου και ενοικίασης οχημάτων», επισημαίνει η ΔΑΣ.

Παράλληλα, ζητά να επιταχθούν άμεσα και όσο διάστημα κρατήσει η πανδημία όλα τα διαθέσιμα ιδιωτικά μέσα (ΚΤΕΛ, Τουριστικά λεωφορεία κλπ) για να πυκνώσουν τα δρομολόγια και να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Ακόμα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ζητά:

  • Προσλήψεις προσωπικού
  • Κρατική επιχορήγηση για αγορά ανταλλακτικών
  • Καινούργια λεωφορεία
  • Καθημερινό έλεγχο της διασποράς με τεστ σε κεντρικούς σταθμούς και αφετηρίες σε εργαζόμενους και επιβάτες, καθημερινή απολύμανση (όχι ψεκασμός) των χώρων αναμονής και των οχημάτων