Skip to main content

Ολική καταστροφή από το χαλάζι σε καλλιέργειες στον Λαγκαδά (φωτο)

Καταστροφές σε καλλιέργειες στον κάμπο του Καβαλαρίου, στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης από τη χθεσινή χαλαζόπτωση. Σήμερα η αποτίμηση των καταστροφών

Τίποτε δεν γλύτωσε από τη μανία της χθεσινής καταιγίδας που συνοδεύθηκε από σφοδρή χαλαζόπτωση στο Καβαλάρι του Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε: Σφοδρή χαλαζόπτωση συνοδεία κεραυνών στη Θεσσαλονίκη

Στον κάμπο της περιοχής δραστηριοποιούνται παραγωγοί που διαθέτουν τα προϊόντα τους σε λαϊκές αγορές, ωστόσο η χθεσινοβραδινή θεομηνία δεν άφησε κυριολεκτικά τίποτα όρθιο.

«Είναι πρωτοφανής η καταστροφή, όπως διαπίστωσα μετά από αυτοψία που πραγματοποίησα στην περιοχή. Δεν έμεινε τίποτα από σιτηρά, καλαμπόκια και τριφύλλια», ανέφερε στην Voria.gr η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καβαλαρίου Γεωργία Μιχαηλίδου.



Όπως επισημαίνει στην Voria.gr αντιδήμαρχος Αγροτικής Πολιτικής του Λαγκαδά Άννα Σαρίκου, «υπήρξε ολική καταστροφή σε εκτάσεις με καλλιέργειες καλαμποκιού, ελαιοκράμβης, τριφυλλιού, αλλά και σε μικρότερες εκτάσεις με κηπευτικά, καλλωπιστικά φυτά».

Σύμφωνα με την ίδια από τη δημοτική αρχή θα γίνει σήμερα αποτίμηση των καταστροφών και θα κατατεθούν από πλευράς των αγροτών αιτήματα αποζημίωσεων στον ΕΛΓΑ, ωστόσο οι καταστροφές είναι τόσο μεγάλες που δύσκολα θα καλυφθούν από τα ποσά της αποζημίωσης.



Εγκλωβίστηκαν οδηγοί

Η χθεσινή νύχτα ήταν δύσκολη για τους οικισμούς του δήμου Λαγκαδά, αφου η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα στον ορεινό όγκο του δήμου, ενώ στην πόλη του Λαγκαδά πλημμύρισαν τρία οικόπεδα πολυκατοικιών και χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής για την απάντληση των υδάτων.

Παράλληλα τρεις οδηγοί εγκλωβίστηκαν με τα οχήματά τους στο ύψος του πρώην εργοστασίου της ΑΓΝΟ, λόγω της υψηλής στάθμης υδάτων που συγκεντρώθηκαν στο οδόστρωμα.



Στο σημείο επενέβη και πάλι η πυροσβεστική απεγκλωβίζοντας τους οδηγούς.