Skip to main content

Η θεομηνία έκανε... Βενετία τη Θεσσαλονίκη: Πλημμύρες, προβλήματα, χάος στους δρόμους(vid)

Η θεομηνία που έπληξε το απόγευμα την πόλη της Θεσσαλονίκης είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα λόγω του μεγάλου όγκου νερού.

Μια δυνατή νεροποντή περίπου 30 λεπτών ήταν αρκετή για να προκαλέσει ένα πραγματικό χάος στη Θεσσαλονίκη, που είδε τους κεντρικούς της δρόμους να μετατρέπονται -στην κυριολεξία- σε ποτάμια και λίμνες και το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής να δέχεται δεκάδες κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων και και κοπές πεσμένων δέντρων.

Διαβάστε σχετικά: Άνοιξαν οι ουρανοί στη Θεσσαλονίκη - Έντονη χαλαζόπτωση, χείμαρρος η Λαγκαδά (φωτο+vid)

Σοβαρό πρόβλημα διαπιστώθηκε στην οδό Λαγκαδά, που λίγη ώρα μετά τη δυνατή βροχή μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο ο οποίος προκάλεσε ακινητοποίηση των οχημάτων που βρίσκονταν πάνω στο οδόστρωμα για αρκετή ώρα, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πανικοβλήθηκα και έκαναν αναστροφή για να φύγουν. Στην περιοχή έπεσαν δένδρα, επέπλεαν... τούβλα και κάδοι... ξεχύθηκαν στους δρόμους.

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ γέμισε νερά με τους υπαλλήλους να παλεύουν με σκούπες και κουβάδες ώστε να μαζέψουν ό,τι μπορούσαν.

Την ίδια ώρα στην Αγίων Πάντων, στο σημείο κάτω από τη γέφυρα η συγκέντρωση του νερού ήταν τέτοια που βύθισε κυριολεκτικά έναν ΙΧ, ο οδηγός του οποίου επιχείρησε να περάσει το σημείο.

Στην προέκταση της οδού Μακρυγιάννη στην Ηλιούπολη τουλάχιστον τρία οχήματα εγκλωβίστηκαν ενώ η υπόγεια σήραγγα γέμισε με νερό και είναι απροσπέλαστη.

Ένα άλλο όχημα στην περιοχή της Τούμπας εγκλωβίστηκε σε τρύπα που άνοιξε όταν καπάκι υπονόμου το οποίο έφυγε από τα ορμητικά νερά.

Όπως ήταν λογικό, η καταιγίδα φράκαρε όλους τους δρόμους, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο σε όλη την πόλη.

Χαρακτηριστικό είναι πως καταστήματα στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης πλημμύρισαν λόγω του μεγάλου όγκου νερού.

Στην Πολίχνη, όπου πέρυσι είχε χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος λόγω αντίστοιχης σφοδρής καταιγίδας, σημειώθηκαν εκ νέου πλημμυρικά φαινόμενα σε σπίτια και καταστήματα.

Πάρα πολλές περιοχές θύμιζαν λίμνες από την τεράστια ποσότητα νερού που έπεσε, όπως η περιοχή των Δικαστηρίων, η συμβολή Μοναστηρίου και Λαγκαδά, η Κουντουριώτη, η Εθνικής Αμύνης στη συμβολή με την Τσιμισκή και τη Μητροπόλεως. Και αυτές μόνο στο κέντρο, αφού υπήρξαν αντίστοιχες περιπτώσεις σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα, κυρίως στα δυτικά (Συκιές, Νεάπολη, Κορδελιό, Εύοσμος, Σταυρούπολη, Ηλιούπολη, Πολίχνη κ.α.) αλλά και στα ανατολικά, όπως στην Καλαμαριά.

Παράλληλα, χωρίς ρεύμα έμειναν για περίπου μιάμιση ώρα καταστήματα και νοικοκυριά στην οδό Εγνατία, στο κομμάτι μεταξύ Βενιζέλου και Αντιγονιδών.

Σε παγίδα έχει μετατραπεί η Αγαμένωνος στη Μενεμένη, με τα αυτοκίνητα να αναγκάζονται σε αναστροφή γιατί πλημμύρισε.

Ακόμη, δεκάδες φανάρια σταμάτησαν να λειτουργούν σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα, ενώ σε πάρα πολλές περιοχές υπάρχουν ακινητοποιημένα οχήματα και οδηγοί που προσπαθούν να βγάλουν τα νερά από αυτά!