Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σε 5 γήπεδα μπάσκετ του δήμου Παύλου Μελά (φωτο)

Οι εργασίες έγιναν στο πλαίσιο του έργου «Συντηρήσεις αθλητικών εγκαταστάσεων δήμου Παύλου Μελά» - Δείτε φωτογραφίες από τις εργασίες.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σε πέντε ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ του δήμου Παύλου Μελά, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Οι εργασίες έγιναν στο πλαίσιο του έργου «Συντηρήσεις αθλητικών εγκαταστάσεων δήμου Παύλου Μελά» έπειτα από Προγραμματική Σύμβαση που είχαν υπογράψει ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, όπως ανακοίνωσαν η Διεύθυνση Αθλητισμού και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της δημοτικής αρχής.

Πλέον, έχουν παραδοθεί προς χρήση τα γήπεδα μπάσκετ στον αθλητικό χώρο δίπλα στο μνημείο των 14 παλικαριών, στην Ευκαρπία, δύο γήπεδα στην οδό Γιάννη Ρίτσου, στις εργατικές κατοικίες, δίπλα στο 2ο Γυμνάσιο, πάλι στην περιοχή της Ευκαρπίας και δύο γήπεδα στη διασταύρωση των οδών Ανδρέα Παπανδρέου και Μεγάλου Αλεξάνδρου, στα Μετέωρα, στην Πολίχνη.
 
Στο πλαίσιο της υλοποίησης του ίδιου έργου θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις στα γήπεδα μπάσκετ που βρίσκονται στον αύλειο χώρο του ιστορικού 1ου Λυκείου δίπλα στο δημαρχείο, στη Σταυρούπολη, μστον αύλειο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου στην Τερψιθέα, εξίσου στη Σταυρούπολη και στην περιοχή του Ιερού Ναού Ανάληψης, κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα Παύλου Μελά, στην Πολίχνη.

Με τη σύμβαση που συνυπέγραψαν ο δήμαρχος και η αντιπεριφερειάρχης ΜΕ Θεσσαλονίκης χρηματοδοτείται μέρος των εργασιών από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών Ιδίων Πόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ το υπόλοιπο θα καλυφθεί από το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Παύλου Μελά και αφορά επεμβάσεις τόσο στην περίφραξη όσο και στο δάπεδο των γηπέδων με αντικραδασμικό συνθετικό υλικό.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον δήμο Παύλου Μελά, τοποθετούνται και νέες μπασκέτες όπου κρίνεται απαραίτητο και οι φθορές κρίνονται από τη διοίκηση του δήμου ότι είναι σημαντικές. Η υλοποίηση των εργασιών, τονίζεται από τον δήμο, κρίθηκε επιβεβλημένη για να αθλούνται οι πολίτες υπό ασφαλείς συνθήκες.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και οι αντιδήμαρχοι Αθλητισμού Παντελής Νιγδέλης και Τεχνικών Έργων Αναστασία Φραγκοπούλου, δηλώνουν «ικανοποιημένοι για τις παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, με ένα έργο που εγγυάται ποιότητα και ασφάλεια και θα βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες άθλησης στους κατοίκους του δήμου Παύλου Μελά».

Καταληκτικά ο δήμος Παύλου Μελά καλεί τους πολίτες «να προστατέψουν τις αθλητικές υποδομές από τυχόν βανδαλισμούς και να ενημερώνουν τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, μέσω της διαδικασίας των αιτημάτων, σε περίπτωση που εντοπίζουν προβλήματα».

Δείτε φωτογραφίες: