Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ομάδα άμεσης επέμβασης για βλάβες σε δρόμους-πεζοδρόμια

Η ομάδα εργαζομένων με το όχημα άμεσης επέμβασης, το οποίο είναι εξοπλισμένο με υλικά, ενήργησε σήμερα για πρώτη φορά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στην άμεση αντιμετώπιση κάποιων μικροκαταστροφών σε δρόμους και πεζοδρόμια προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης.  

Για το σκοπό αυτό ο αντιδήμαρχος Βιώσιμης Κινητικότητας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης προχώρησε στη συγκρότηση μιας ολιγομελής ομάδας εργαζομένων, η οποία θα παρεμβαίνει άμεσα ακόμα και αυθημερόν.

Καθημερινά βρίσκεται σε ετοιμότητα ένα όχημα άμεσης επέμβασης, το οποίο είναι εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα υλικά, ώστε οι τέσσερις εργαζόμενοι από τη Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας να επισκευάζει μικρές βλάβες.

«Επειδή οι ανάγκες για μικροεπισκευές σε δρόμους και πεζοδρόμια είναι μεγάλες εξοπλίσαμε μια μικρή ομάδα εργαζομένων με ένα όχημα άμεσης επέμβασης και με υλικά, προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα μικροπροβλήματα. Θέλουμε όπου είναι δυνατόν να επισκευάζονται ακόμα και αυθημερόν κάποιες μικρές βλάβες», τόνισε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Σωκράτης Δημητριάδης.

Η ομάδα ήδη σήμερα έδρασε για πρώτη φορά επί της οδού Εθνικής Αμύνης, σε σημείο όπου είχαν αφαιρεθεί κάποιες πλάκες. Στη συνέχεια, μάλιστα, προχώρησε σε επιδιορθώσεις στα κιγκλιδώματα και στα κολονάκια επί της οδού Τσιμισκή.

Όπως εξήγησε ο κ. Δημητριάδης, αφού εντοπιστεί μια βλάβη σε δρόμους και πεζοδρόμια, είτε από την ίδια την υπηρεσία είτε μετά από ενημέρωση των δημοτών, γίνεται αξιολόγηση. Αν το πρόβλημα είναι μικρό και δεν χρειάζεται μεγάλη παρέμβαση, θα αντιμετωπίζεται άμεσα από την ομάδα εργαζομένων, η οποία θα σπεύδει στο σημείο με το όχημα άμεσης επέμβασης.