Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τρεις νοσηλεύτριες ομολόγησαν για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Και οι τρεις παραδέχθηκαν πως κατέχουν μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμού από τον Παλαμά Καρδίτσας και ότι δεν εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού

Ομολόγησαν ότι δεν εμβολιάστηκαν τρεις από τις τέσσερις υπάλληλοι του νοσοκομείου «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη για τις οποίες διατάχθηκε ΕΔΕ με την καταγγελία πως εμφάνισαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Συγκεκριμένα, στην ομολογία, που προηγήθηκε της διαταγής για ΕΔΕ, προχώρησαν οι τρεις νοσηλεύτριες.

Διαβάστε: ΕΔΕ για μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμού και στη Θεσσαλονίκη

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι νοσηλεύτριες παραδέχθηκαν χθες το πρωί πως κατέχουν μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας και ότι, κατ'επέκταση, δεν εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού, όπως προβλέπεται από τον νόμο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Το νοσοκομείο διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις πρωϊνές ώρες χθες και αναμένεται και το τέταρτο άτομο, η διοικητική υπάλληλος, να παραδεχθεί και αυτή με τη σειρά της το γεγονός ότι δεν έχει εμβολιαστεί, αλλά πως έχει προσκομίσει πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η συγκεκριμένη φέρεται να έχει συγγενική σχέση με τη διοικητική υπάλληλο που κατηγορείται ότι χορηγούσε μαϊμού πιστοποιητικά στον Παλαμά Καρδίτσας.

Σημειώνεται πως, όπως προβλέπεται και στο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στις 27 Αυγούστου 2021, οι υγειονομικοί οι οποίοι δεν προχώρησαν σε εμβολιασμό έως την 1η Σεπτεμβρίου τίθενται σε αναστολή εργασίας.