Skip to main content

Θεσσαλονίκη: «Ομολογώ με μεταμέλεια, εγώ σκότωσα τον ιδιοκτήτη του ψητοπωλείου»

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα διεξάγεται η δίκη για την δολοφονία του 45χρονου ιδιοκτήτη ψητοπωλείου στη Θεσσαλονίκη.

«Μιλούσα με τον άνδρα μου στο τηλέφωνο την ώρα που μπήκαν στο μαγαζί και του επιτέθηκαν. Φοβόταν μην του διαλύσουν το μαγαζί. Ξαφνικά άκουσα μια απίστευτη αναταραχή, εκεί κατάλαβα ότι ήρθαν. Έκλεισα και πήρα στο κατάστημα και μου είπαν να κάνω κουράγιο γιατί μαχαίρωσαν τον άνδρα μου».

Διαβάστε σχετικά Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τρία αδέρφια για την επίθεση στο ψητοπωλείο

Έτσι περιέγραψε ενώπιον του Μικτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης την τελευταία φορά που άκουσε τη φωνή του άνδρα της η σύζυγος του 45χρονου ιδιοκτήτη ψητοπωλείου που δολοφονήθηκε στο κατάστημά του στη Βασιλίσσης Όλγας τον Φεβρουάριο του 2020.

Στο εδώλιο κάθονται τρία αδέρφια 21, 33 και 38 ετών που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ κατηγορούμενος είναι και ο 18χρονος αδερφός τους, που έχει παραπεμφθεί σε δικαστήριο Ανηλίκων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα τέσσερα αδέρφια πήγαν το απόγευμα της 22ας Φεβρουαρίου του 2020 στο ψητοπωλείο του 45χρονου και του επιτέθηκαν μπροστά στα έντρομα μάτια εργαζόμενων και πελατών. Σημειώνεται ότι ο 33χρονος ήταν πρώην εργαζόμενος στο ψητοπωλείο και φέρεται να είχε νωρίτερα λεκτική αντιπαράθεση με το θύμα. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ο 21χρονος φέρεται να έβγαλε μαχαίρι, χτυπώντας το θύμα 13 φορές, η μία εκ των οποίων τον βρήκε στην καρδιά.

Η ομολογία

Σήμερα, κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, οι τρεις κατηγορούμενοι δήλωσαν μετανιωμένοι και ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος, ενώ ο 21χρονος είπε χαρακτηριστικά "ομολογώ με μεταμέλεια ότι εγώ το έκανα".

«Δεν το έκανα» είπαν οι άλλοι δύο.

Η κατάθεση της συζύγου

Ως πρώτη μάρτυρας κλήθηκε η σύζυγος του 45χρονου θύματος που όπως είπε, μιλούσε μαζί του μερικά λεπτά πριν χάσει τη ζωή του.

Η γυναίκα σημείωσε πως ο 33χρονος κατηγορούμενος δούλευε στο κατάστημά τους περίπου για ενάμιση μήνα. Είπε ακόμα πως όταν πληροφορήθηκαν ότι έχει κάνει φυλακή και έχει εμπλακεί σε ληστείες, ο άνδρας της τον προειδοποίησε να προσέχει αλλά τον κράτησε στο μαγαζί για να του δώσει δουλειά, καθώς είχε ανάγκη για λεφτά, όντας πατέρας δύο παιδιών.

Παράλληλα, η μάρτυρας υποστήριξε πως ο 33χρονος τράκαρε αλλά είπε πως θα συνεχίσει κανονικά στη δουλειά ως πακετάς. Ωστόσο δεν εμφανίστηκε, με αποτέλεσμα ο 45χρονος να του πει πως πρέπει να σταματήσει. Ο 33χρονος, σύμφωνα με όσα είπε η μάρτυρας, ζήτησε έστω να προσλάβει ένα από τα αδέρφια του και το θύμα φέρεται να είπε στη γυναίκα του ότι θα το κάνει «για να μαλακώσει» ο 33χρονος επειδή ήταν εξοργισμένος με την επικείμενη απόλυσή του.

Μερικές ώρες πριν το μοιραίο συμβάν, ο 33χρονος φέρεται πως αντάλλαξε κάποια μηνύματα με το πρώην αφεντικό του, μερικά από τα οποία είχαν απειλητικό τόνο, σύμφωνα με την σύζυγο του θύματος.

Ακολούθησε το τελευταίο τους τηλεφώνημα στη διάρκεια του οποίου, ο άνδρας της δέχτηκε  την άγρια επίθεση.

«Τα παιδιά από το μαγαζί είπαν ότι μπήκε ο 33χρονος με άλλους τρεις και επιτέθηκαν στον άνδρα μου. Δεν μου είπαν ποιος τον μαχαίρωσε αλλά όλοι τον χτυπούσαν δυνατά. Όταν πήγα στο κατάστημα είδα σπασμένες καρέκλες και αίματα», είπε η μάρτυρας.

«Μου είπαν ακόμα ότι ο άνδρας μου τους φώναζε φτάνει και αυτοί συνέχιζαν», κατέληξε.

Ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένες στις καταθέσεις τους ήταν και η μητέρα και αδερφή του θύματος.

«Ήρθαν συγγενείς στο χωριό να μου πουν ότι χτύπησαν τον γιο μου. Θέλω να τιμωρηθούν για τον θάνατο του παιδιού μου», είπε η μητέρα του 45χρονου, προσθέτοντας πως έναν χρόνο πριν το συμβάν έχασε και τον άλλο της γιο λόγω προβλημάτων υγείας ενώ ο άνδρας της νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μετά από έμφραγμα.

Από την πλευρά της, η αδερφή του θύματος είπε χαρακτηριστικά πως όλη η οικογένεια είναι ακόμα συγκλονισμένη. «Δεν του άξιζε αυτός ο θάνατος».

Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση των υπόλοιπων μαρτύρων.