Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΗ ΘΕΡΜΗ - ΠΟΣΟ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

Η αυξημένη ζήτηση για την απόκτηση οικοπέδων φέρνει αυξήσεις τιμών έως και 15% - Ποια κριτήρια θέτουν οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές.

Σε περιοχή με έντονη κινητικότητα και ζήτηση αναφορικά με την απόκτηση οικοπέδων εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα η Θέρμη και η επέκταση της καθώς υπάρχει απόθεμα εκτάσεων για οικιστικά projects.

Παρά το γεγονός πως τα οικοδομικά υλικά ακολουθούν κάθε μήνα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, μία ξέφρενη κούρσα ανατιμήσεων, με αποτέλεσμα πολλές κατασκευαστικές εταιρείες να προβληματίζονται για το τελικό κόστος των έργων που αναλαμβάνουν, εντούτοις η περιοχή της Θέρμης συνεχίζει να καταγράφει έντονη ζήτηση.

Η Θέρμη λόγω και της σχετικά κοντινής της απόστασης με τη Θεσσαλονίκη έχει μπει για τα καλά στο επενδυτικό στόχαστρο κατασκευαστικών εταιρειών, την ώρα που άλλες περιοχές, οι οποίες μέχρι πρότινος θεωρούνταν άκρως δημοφιλείς είτε έχουν κορεστεί είτε βρίσκονται σε μεγαλύτερη χιλιομετρική απόσταση από το κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα να έχουν βγει από τα επενδυτικά… ραντάρ.

Μάλιστα η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση αποτελεί το έναυσμα προκειμένου κάποιοι ιδιοκτήτες οικοπέδων στη Θέρμη να προχωρούν σε αυξήσεις των αρχικώς αιτούμενων ποσών για την πώληση τους. Η αύξηση των τιμών αγγίζει το 15% γεγονός που αρχίζει να προβληματίζει τους εκπροσώπους του real estate που έχουν αναλάβει την πώληση τέτοιων ακίνητα.

Όπως λέει μιλώντας στη Voria.gr, o Στέλιος Καραπιπέρης, οικονομολόγος MBA, επικεφαλής του τομέα ερευνών και διαπραγματεύσεων του γραφείου Θεσσαλονίκης της Δανός| An alliance member of BNP PARIBAS Real Estate, «βασικό κριτήριο για την αγορά οικοπέδου στη Θέρμη είναι το location, δηλαδή το οικόπεδο να είναι εύκολα προσβάσιμο, να βρίσκεται σε σημείο που υπάρχουν σε κοντινή απόσταση και άλλες κατοικίες, να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, με το συντελεστή δόμησης να καθορίζεται στο 0,6.

Η ζήτηση αφορά αποκλειστικά οικιστικά projects, οικοδομές και μεζονέτες.

Η τιμή πώλησης κυμαίνεται μεταξύ 250 έως 300 ευρώ ανά τμ, ωστόσο δεν λείπουν και οι περιπτώσεις ιδιοκτήτων που βλέποντας την κινητικότητα των τελευταίων μηνών για την περιοχή θέτουν υψηλότερα τον πήχη των απαιτήσεων τους.

Αναφορικά με την τελική τιμή πώλησης του τμ, για ένα νεόδμητο διαμέρισμα, αυτό διαμορφώνεται στα 2.000 τμ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ