Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Οργή για αύξηση τέλους εισόδου κατά 120% στη Λαχαναγορά

Μέχρι σήμερα το τέλος εισόδου στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Αγοράς ανέρχεται στα 0,80 ευρώ, ωστόσο υπάρχει εισήγηση να ανεβεί στα 2 ευρώ.

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των πωλητών λαϊκών αγορών για την απόφαση της διοίκησης της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης να προχωρήσει στην αύξηση του κόστους εισόδου στις εγκαταστάσεις της.

Πρόκειται για το σύστημα διαχείρισης εισόδου και τιμολόγησης οχημάτων των συναλλασσομένων προμηθευτών και αγοραστών.

Σήμερα το τέλος αυτό ανέρχεται στο ποσό των 0,80 λεπτών του ευρώ.

«Μεσούσης της κορυφαίας οικονομικής κρίσεως την οποία γνωρίζει η σχεδόν καθολική πλειοψηφία όλων των επαγγελματικών κλάδων, απότοκος της πανδημίας του CoVid-19 και του lockdown που επιβλήθηκε, η σημερινή διοίκηση της Κ.Α.Θ Α.Ε αποφάσισε να προτείνει και να προχωρήσει σε αύξηση 150% (!!) του ούτως ή άλλως παρανόμως επιβληθέντως «τέλους εισόδου» και να ανέλθει πλέον αυτό στο ποσό των δύο (2) ευρώ από 0,80!!!», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Πωλητών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών η Ομόνοια.

«Αδυνατούμε να αντιληφθούμε πώς κάτι τέτοιο μπορεί έστω και να υπάρξει ως θέμα συζητήσεως, όταν η ίδια η Κυβέρνηση δια του Πρωθυπουργού της Χώρας αποφασίζει και εκτελεί ένα ευρύτατο πρόγραμμα οικονομικών ελαφρύνσεων προς το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, αντιλαμβανόμενη τον αντίκτυπο που έχουν επιφέρει στην αγορά τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας. Αδυνατούμε να αντιληφθούμε ποιά είναι η λογική πίσω από τέτοιες ενέργειες, οι οποίες ούτως ή άλλως ακόμα και στην αρχική τους μορφή στερούνται νομικών ερεισμάτων και λογικής», επισημαίνεται από την πλευρά των επαγγελματιών των λαϊκών αγορών.

Τα μέλη του σωματείου ζητούν την άμεση ανάκληση της σχετικής εισήγησης του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Κ.Α.Θ Α.Ε, η οποία όπως λένε «διαμορφώθηκε χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση με κανέναν από τους παράγοντες της αγοράς, πολύ δε περισσότερο είναι άκαιρη και εκτός πραγματικότητας και ταυτόχρονα ζητούμε την άμεση κατάργηση του «τέλους εισόδου» στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, με δεδομένο μάλιστα ότι η συγκεκριμένη ευφάνταστη  τακτική δεν εφαρμόζεται ούτε στην Λαχαναγορά Αθηνών ούτε και πουθενά αλλού».