Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ουκρανοί τουρίστες ήταν τελικά τα δύο άτομα που έκαναν βόλτα... κουκουβάγιες

Σύμφωνα με την οργάνωση οι τουρίστες ενημερώθηκαν ότι στην Ελλάδα απαγορεύεται η περιφορά ζώων έτσι, σε μορφή σόου, και το περιστατικό έληξε.

Ουκρανοί τουρίστες ήταν τελικά τα δύο άτομα που βρισκόντουσαν στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης με τις δύο κουκουβάγιες ράτσας «Τύτω» προκαλώντας αντιδράσεις από μερίδα χρηστών των social media αλλά και από φιλόζωους.

Όπως σημειώνεται από τη φιλοζωϊκή οργάνωση Animal Rescue and Defence Squad, το ζευγάρι πραγματοποιεί ταξίδι με λεωφορείο και έτσι δεν κατέστη εφικτός ο έλεγχος των βιβλιαρίων υγείας των πτηνών, υπάρχουν όμως χαρτιά CZ εκτροφής.

Παράλληλα, σύμφωνα με την οργάνωση ενημερώθηκαν ότι στην Ελλάδα απαγορεύεται η περιφορά ζώων έτσι, σε μορφή σόου, και το περιστατικό έληξε.

«Ευχαριστούμε την Άμεσο Δράση και το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου για την άμεση ανταπόκριση και ευχόμαστε στο εν λόγω ζευγάρι καλή διαμονή στη χώρα μας», καταλήγει η ανακοίνωση της Animal Rescue and Defence Squad.

Σημειώνεται ότι το «Τυτώ» δεν είναι κουκουβάγια με την αυστηρή έννοια του όρου αλλά αποτελεί ένα ιδιαίτερο γλαυκόμορφο πτηνό που ανήκει στην ομάδα των πεπλόγλαυκων. Έχει ευρύτατη εξάπλωση σε όλες τις ηπείρους, ενώ στην Ελλάδα τη συναντάς σε αγρούς και άλλες ανοικτές περιοχές με διάσπαρτα δένδρα, αγροικίες και παλαιά κτήρια, στάβλους, αχυρώνες και ερείπια.