Skip to main content

Ουρές Θεσσαλονικέων για εμβόλιο χωρίς ραντεβού στην Αριστοτέλους παρά το ψύχος (φωτο+vid)

Ουρές από πολίτες στην πλατεία Αριστοτέλους για να πραγματοποιήσουν χωρίς ραντεβού το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στην κινητή μονάδα

Κινητή ομάδα εμβολιασμού βρίσκεται από το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πραγματοποιεί εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού σε πολίτες χωρίς ραντεβού.

Συγκεκριμένα, η 3η Υγειονομική Περιφέρεια, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού, διοργανώνει δράση εμβολιασμών στη πλατεία Αριστοτέλους σήμερα από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 15.00.

Ήδη από το πρωί πολλοί είναι οι πολίτες που επέλεξαν να εμβολιαστούν χωρίς ραντεβού, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές από το ύψος της Τσιμισκή έως αυτό της Μητροπόλεως.

Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρης Αηδονόπουλος, στα 40 λεπτά από την έναρξη λειτουργίας των κινητών μονάδων έχουν εμβολιαστεί περίπου 90 άτομα. Σημειώνεται ότι είναι σε λειτουργία δύο κινητές μονάδες, οπότε δημιουργούνται δύο σειρές για τους πολίτες και η αναμονή είναι 6 με 8 λεπτά, ανά πολίτη, δηλαδή 3 με 4 λεπτά ανά μονάδα. «Η οργάνωση είναι καλή, το κρύο είναι μπόλικο» ανέφερε ο κ. Αηδονόπουλος και πρόσθεσε ότι «είμαστε εδώ στο κρύο και το υπομένουμε για να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες».



Σημειώνεται ότι προϋπόθεση για να εμβολιαστεί κανείς ειναι πρώτα να έχει ακυρώσει το ραντεβού, εφόσον υπάρχει, για εμβολιασμό σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο.

Ο υποδιοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κωνσταντίνος Χρίστογλου δήλωσε στη Voria.gr ότι «αυτήν τη στιγμή έχουν μια μεγάλη προσέλευση και ευελπιστούμε να είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε όλες τους πολίτες. Ειδικά αυτούς που κάνουν πρώτες δόσεις».

Ο κ. Χρίστογλου υπογράμμισε ότι υπάρχει δυνατότητα να προστεθούν άλλες δύο κινητές μονάδες, αν υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση, και δήλωσε ότι οι εμβολιασμοί σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουν τους 300 στο κέντρο της πόλης.

Τέλος, σημειώνεται ότι δίνεται προτεραιότητα σε καρκινοπαθείς πολίτες, ΑΜΕΑ και εγκύους.